favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

pr
pr
0 08.06.2017 08:52:04

335 km s kolesom po slovenski diagonali v 24 urah z dobrodelno noto

Simon Eržen
Simon Eržen, nekdanji večkratni državni prvak v BMX-u, legenda BMX kolesarstva v Sloveniji in Jugoslaviji in zadnjih 10 let avanturistični kolesar svetovnega kova,ki si je po uspešni tekmovalni kolesarski karieri zastavil cilj s kolesom prepotovati ves svet (www.BikingTheGlobe.net), bo 17.6.2017 s kolesom v 24 urah prekolesaril dobrodelnih 335 km po slovenski diagonali.

Start bo točno ob polnoči iz petka na soboto. Pot začne na tromeji na Goričkem, nato pa preko Ptuja, Celja, Ljubljane in Kopra, vse do Portoroža, kjer bo tudi uradni cilj. 

Na poti bo v svojem kolesarskem slogu promoviral gibanje med ljudmi v Sloveniji, predvsem mladimi. S projektom želimo pod sloganom Zmigajmo Slovenijo! spodbuditi vsakega posameznika, predvsem pa mlade, da bi se več gibali vsak v svojem športu. Gibanje je eden izmed ključnih dejavnikov našega zdravja. S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije se bo v dobrodelne namene zbiralo tudi donatorska sredstva za Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij.Veliko je mladih športnikov, ki prihajajo iz socialno šibkih okolij in si ne morejo privoščiti, da bi se sploh ukvarjali s športom. Vsi lahko pomagamo!


Za donacijo 5 euro pošlji SMS s ključno besedo OKS5 na številko 1919 in za donacijo 1 euro pošlji SMS s ključno besedo OKS na številko 1919. Del poti bo z nami prekolesaril tudi predsednik Fundacije za športnike Tomaž Barada.V Ljubljani nas bo sprejel tudi predsednik Olimpijskega Komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. 

Želimo, da Diagonala335 postane tradicionalna in vseslovenska prireditev. V sklopu tega dogodka se nam bodo na poti lahko priključili kolesarji po vsej Sloveniji.Zato pozivamo vse rekreativne kolesarje, da se mu pridružijo na krajšem ali daljšem odseku poti ter na promocijskih točkah v Celju, Ljubljani, Kopru in Portorožu. Točna lokacija priključitve Simonu na poti bo aktualizirana in vidna preko spletne strani diagonala335.bikingtheglobe.net in preko socialnega omrežja Facebook www.fb.com/diagonala335. 

Na poti se bo kolesarska karavana Diagonale335 ustavila na promocijskih točkah gibanja Zmigajmo Slovenijo, kjer se nam bodo kolesarji lahko priključili na poti. Ustavili se bomo v Celju po 140 km, kjer bomo okoli 7.00-8.00 zjutraj. V Ljubljani po 210 km ob približno 12.00-13.00, v Kopru po 320 km ob približno 19.00-20.00 ter v Portorožu po 335 km ob približno 21. uri.

Članki iz rubrike