nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ou
ou
0 09.06.2017 11:40:52

Živjo, nogomet Pivovarne Union: Za finale pred Stožicami ostali le mojstri

Serije turnirjev Živjo, nogomet v organizaciji Pivovarne Union in Nogometne zveze Slovenije se je v desetih krajih po Sloveniji – v Ljubljani, Domžalah, Kopru, Velenju, Novi Gorici, Mariboru, Krškem, Radomljah, Celju in Juršincih udeležilo kar 213 ekip, mreža pa se je na desetih turnirjih zatresla kar 1098-krat.

To soboto bo serija doživela še svojo finalno izvedbo, ki bo na asfaltnem igrišču pred dvorano v ljubljanskih Stožicah. Tam se bo od devete ure dalje deset ekip iz vse Slovenije, ki so zmagale na uvodnih desetih turnirjih, pomerilo za končno zmago, ki jim prinaša mamljivo nagrado, brezplačno udeležbo na eni od tekem nogometne lige prvakov v naslednji sezoni, saj jim bo vse stroške pokril pokrovitelj tega tekmovanja Heineken. Drugouvrščeni ekipi bo pripadel komplet dresov Nike, tretjeuvrščeni pa vstopnice za derbi Olimpija – Maribor v naslednji sezoni ter tako kot doslej 50 litrov pijače Union.

Spremljajte #ZivjoNogomet na družbenih omrežjih facebook in instagram ter na spletni strani www.zivjo-nogomet.si.

Druženja, dobre volje, odličnega nogometa in specialitet z žara tudi pred Stožicami ne bo manjkalo. Med obiskovalci finalnega dejanja bodo izžrebali tudi pet srečnežev, ki bodo prejeli dve brezplačni vstopnici za ogled nogometne tekme v kvalifikacijah na svetovno prvenstvo, kjer se bosta pomerili Slovenija in Malta. Te bodo pripadle tudi vsem sodelujočim nogometašem, med katere bodo razdelili 100 vstopnic za omenjeno tekmo. Organizatorji bodo deset ekip razdelili v eno skupino s po štirimi udeleženci, iz katere bosta v polfinale napredovali prvi dve, ter dve s po tremi, iz katerih se bo naprej uvrstil le zmagovalec. Žreb skupin bo danes ob 11. uri, prek facebooka ga bo mogoče spremljati tudi v živo. Finale je predviden za 16. uro, pol ure pozneje pa slovesna razglasitev zmagovalca. Vsi udeleženci in obiskovalci turnirja bodo lahko brezplačno parkirali v parkirni hiši pod Stožicami.

Ker se bo tokrat res predstavila serija mojstrov malega nogometa na asfaltu, gre pričakovati tudi dober obisk, saj bo turnir vključen v sklop celodnevnega dogajanja v navijaški coni pred stadionom kot uvod v tekmo z Malto. Svojo prisotnost na finalnem turnirju Živjo, nogomet so potrdili tudi številni znani slovenski nogometaši, ki so svojim ekipam zagotovili nastop v finalu. Omeniti velja le Osman Team, za katerega igrajo tudi takšni mojstri, kot so legenda slovenskega futsala Mile Simeunović ter standardna člana slovenske reprezentance v tem športu Alen Fetić in Matej Fideršek, Vunder bar, kjer blesti nekdanji nogometaš Maribora in zdaj Veržeja Amir Dervišević, ter Ultra okno iz Velenja z nekdanjima odličnima nogometašema Željkom Mitrakovićem in Goranom Jolićem. Povsem možno pa je, da se bodo ekipe za finalni turnir še dodatno okrepile s kakšnim mojstrom futsala ali pravega nogometa. Kdorkoli bo torej jutri prišel pred Stožice in užival ob mojstrovinah na asfaltnem malonogometnem igrišču, mu zagotovo ne bo žal. (rp)

DOSEDANJI TURNIRJI IN ZMAGOVALCI, KI BODO IGRALI V STOŽICAH
24. 9. 2016 – Ljubljana (Fužine)
Zmagovalec: Vunder Bar
1. 10. 2016 – Domžale
Zmagovalec: RC Team
16. 10. 2016 – Koper
Zmagovalec: Hoti's style
22. 10. 2016 – Velenje
Zmagovalec: Korektbau
29. 10. 2016 – Nova Gorica
Zmagovalec: Simda
25. 3. 2017 – Maribor
Zmagovalec: Tomaž Šic Bar
1. 4. 2017 – Krško
Zmagovalec: Bar Safir
22. 4. 2017 – Radomlje (Športni park Loka pri Mengšu)
Zmagovalec: Osman team
13. 5. 2017 – Celje
Zmagovalec: Ultra okno Velenje
27. 5. 2017 – Juršinci
Zmagovalec: Manar GT 

Članki iz rubrike