Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

ku
ku

Nekdaj eden najboljših evropskih košarkarjev Erazem Lorbek se je uspešno vrnil pod koše

Facebook

Erazem Lorbek je spet zaigral! To je glavna novica iz tabora Petrola Olimpije, ki je danes v domačem prvenstvu ob devetih zmagah doživela še osmi poraz.

Ljubljančani, ki so si že zagotovili uvrstitev v ligo za prvaka, kjer bo osmerica najboljših začela od začetka (brez prenašanja dosedanjih izidov), so s 75:71 izgubili v Rogaški Slatini.

Trener zmajev Zoran Martić zaradi prenapornega ritma tekem v treh tekmovanjih v zadnjem obdobju v domačem prvenstvu priložnost ponuja tudi nekaj mladim igralcem, medtem ko najbolj obremenjenim nosilcem igre omogoča počitek. Danes je v ekipo uvrstil celo nekdanjega reprezentanta in v svojem najboljšem obdobju enega najboljših evropskih košarkarjev Erazma Lorbka.

Najstarejši od bratov Lorbek je zdaj že skoraj tri leta odsoten iz košarkarskih igrišč. Po nekaj neuspešnih poskusih vrnitve na parket v tujih klubih, se je pred časom dogovoril s Petrolom Olimpijo, da bo sodeloval na treningih. Ljubljančani so ga tudi registrirali, za vsak slučaj, če bi se izkazalo, da je sposoben nastopiti.

Očitno se je v nekaj tednih dovolj dobro pripravil, da je danes v Rogaški Slatini preizkusil svoje (predvsem fizične) sposobnosti. Glede na številke je preizkus dobro prestal. V 16 minutah in 23 sekundah je dosegel 12 točk s stoodstotnim metom za dve točki (6:6), medtem ko je oba poskusa izza črte za tri točke zgrešil. V statistiko je dodal še 6 skokov in po eno ukradeno in izgubljeno žogo. Njegov indeks 16 kaže na to, da je bil eden boljših zmajev na tekmi. V minutah, ko je bil na parketu, je bila njegova ekipa za 13 točk boljša od gostiteljev. Na koncu je bil tretji Olimpijin strelec.

Večino svojih točke je Erazem dosegel sredi zadnje četrtine, z osmimi zaporednimi v dobrih dveh minutah je prednost Rogaške za 13 točk skopnela na vsega tri točke. Posledično je skoraj že odločeno srečanje postreglo s tesno končnico, v kateri pa so domačini vendarle zmogli doseči deseto zmago.

Spomnimo, Erazem Lorbek je enega vrhuncev svoje igralske kariere doživel na evropskem prvenstvu leta 2009 na Poljskem, ko je slovensko reprezentanco na svojih ramenih nosil na poti do polfinala. V bogati klubski karieri je bil član bolonjskega Fortituda, Unicaje, Benettona, Lottomatice Rome, CSKA-ja in Barcelone.