stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 03.09.2017 12:05:43

Hokejski klub Olimpija bo imenoval novega predsednika in spreminjal ime

www.alesfevzer.com
V ljubljanski Hali Tivoli je za ponedeljek sklicana skupščina Hokejskega kluba Olimpija, na dnevnem redu katere so spremembe v vodstvu kluba, povezane z novim zagonom vrhunskega članskega hokeja v prestolnici. Člani društva se bodo po napovedih na skupščini seznanili s ponujenim odstopom zdajšnjega predsednika ter nato imenovali novega predsednika.

Skupščino je še v vlogi aktualnega predsednika kluba sklical Tomaž Vnuk, ki je avgusta podal odstop. Vnuk je na dnevni red dal tudi predlog spremembe imena društva ter potrditev novih organov, upravnega in nadzornega odbora ter disciplinske komisije.

Hokejski klub Olimpija (stari imeni HD HS Olimpija in HS Toja Olimpija) je slovenski hokejski klub iz Ljubljane, ki je bil ustanovljen leta 2004 in je (bil) mladinski podružnični klub za HDD Olimpija Ljubljana. Klub HDD Olimpija Ljubljana se je letos znašel v veliki finančni negotovosti, zaradi česar je po desetih sezonah v razširjenem avstrijskem prvenstvu ostal brez povabila in nastopa v novi sezoni lige Ebel.

Da bi preprečili zaton vrhunskega hokeja v glavnem mestu Slovenije, so se v Hokejskem klubu Olimpija odločili, da bodo prevzeli skrb tako za mladinske kot članske selekcije. Spremembe v vodstveni strukturi kluba in sprememba imena društva so povezane z novo prihodnostjo ljubljanskega hokeja ter pričakovanim prihodom novega generalnega sponzorja. Portal SiolNET. je minuli teden poročal, da je ljubljanski klub tik pred sklenitvijo sodelovanja s Slovenskimi železnicami kot novim glavnim pokroviteljem hokeja v Ljubljani. Predvideno je, da bo novi predsednik zmajev iz vrst generalnega sponzorja, kar je predlagal zdajšnji predsednik kluba Vnuk, s čimer je na lastno pobudo povezal tudi svoj odstop.


Ljubljanski kolektiv naj bi po novem v marketinške namene nosil sponzorjevo ime. Ljubljančani bodo s članskim moštvom, kateremu so se med drugimi pridružili Boštjan Groznik, Andrej Hebar in zanesljivo najbolj zveneče ime veteranski vratar Robert Kristan, v novi sezoni nastopali v alpski mednarodni italijansko-slovensko-avstrijski hokejski ligi AHL. V tej po kakovosti nižje rangirani ligi bo imela Slovenija dva predstavnika, ob Ljubljančanih bodo v ligi AHL igrali hokej še aktualni prvaki HDD Jesenice.

Kot je sredi junija pojasnil Vnuk, je v programu dela za sezono 2017/18 predvidena ustanovitev gospodarskega društva v okviru HK Olimpija, ki bo skrbelo za člansko selekcijo v tekmovanju AHL, s čimer bodo omogočili finančno neodvisno delovanje mlajših in članske selekcije. Za delovanje te v alpski ligi oziroma za ustanovitev gospodarskega društva bodo morali v klubu zagotoviti 550.000 evrov, finančna sredstva bodo po Vnukovih besedah zagotovili ob podpori mesta, nacionalne hokejske zveze in s pomočjo sponzorskih vložkov.

Oba slovenska predstavnika v alpski ligi bosta sezono odprla s tekmama 13. septembra proti italijanskima tekmecema. Jeseničane čakajo hokejisti Asiaga, Ljubljančane pa južnotirolska ekipa iz Renona/Rittna. V novi sezoni lige AHL bo igralo 17 moštev, ob dveh slovenskih še osem italijanskih in sedem avstrijskih.

Še prej bo domači turnir za pokal Slovenije. Ta bo v Celju med 7. in 10. septembrom. Za prvo lovoriko v sezoni 2017/18, naslov pokalnega zmagovalca, se bo potegovalo osem slovenskih moštev: HDD Sij Acroni Jesenice, HK Olimpija, HK Playboy Slavija, HK Triglav, HK ECE Celje, HK MK Bled, HDK Maribor in HD Mladi Jesenice.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike