Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 30.07.2017 20:39:17

Ljubljanski derbi v prvem krogu lige Nova KBM

vszi
Žreb je določil, da se bosta v prvem krogu košarkarske lige Nova KBM pomerila ljubljanska kluba, državni prvak Union Olimpija in novinec v elitni druščini Ilirija.

Košarkarska zveza Slovenije je v Rogaški Slatini opravila žreb lige Nova KBM za sezono 2017/18, ki bo po novem štela deset klubov namesto prejšnjih dvanajst. Hkrati bo malce spremenjen tudi sistem tekmovanja, saj neposredno iz lige ne bo izpadla nobena ekipa, temveč bosta najslabši dve in štiri prvouvrščene iz 2. SKL oblikovale novo skupino, iz katere bosta po desetih krogih prvi dve dobili ali ohranili prvoligaški status.

Osem najboljših ekip po rednem delu se bo marca in aprila 2018 udarilo za štiri mesta v polfinalu. Ta bo potekal na dve zmagi, finale pa kot vedno na tri zmage. Liga Nova KBM se bo najkasneje končala 27. maja. Tekmovanje bo zaradi novoustanovljenih kvalifikacij Fiba Europe za svetovno prvenstvo dvakrat prekinjeno za štirinajst dni, in sicer novembra ter februarja.


Pari prvega kroga 7. oktobra so poleg ljubljanskega derbija Zlatorog - Tajfun, Sixt Primorska - Hopsi Polzela, Šenčur Gorenjska gradbena družba - Krka ter Rogaška - Helios Suns.

Prvi veliki derbi bo že v drugem krogu, in sicer Krka - Union Olimpija, ponovitev zadnjega finala Union Olimpija - Rogaška pa je na sporedu 2. decembra.

"Nov sistem smo oblikovali v sodelovanju s klubi, ki si kot mi želijo močnejše in bolj odmevno tekmovanje. Po novem ekipe v rednem delu ne bodo več pod pritiskom izpada, zato pričakujemo, da bodo več priložnosti dobili mladi igralci. Ali bosta nov sistem in krčenje lige prinesla želene učinke, bomo videli v nekaj letih," je na žrebu povedal generalni sekretar KZS Rašo Nesterović.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike