profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.07.2017 08:50:47

Stephen Curry podaljšal z bojevniki in postal novi rekorder

Reuters
Prvaki lige NBA Golden State Warriors so danes tudi uradno zapečatili pogodbe s šestimi igralci. Med njimi tudi z novim rekorderjem lige in prvim zvezdnikom moštva Stephenom Curryjem, ki je podpisal pogodbo za več kot 200 milijonov dolarjev.

"Golden State Warriors smo tudi uradno podpisali nove pogodbe s Stephenom Curryjem, Kevinom Durantom, Andrejem Iguodalo, Shaunom Livingstonom, Zazo Pačulijo in Davidom Westom, ki so jim pogodbe potekle," je sporočila ekipa iz Oaklanda.

Zahvaljujoč tem pogodbam so bojevniki zadržali jedro ekipe, ki je v zadnjem finalu lige NBA s 4:1 v zmagah nadigrala Cleveland Cavaliers.


Čeprav bojevniki niso razkrili finančnih podrobnosti pogodb, pa so ameriški mediji že v začetku meseca šli do kosti. Tako da je jasno, da je Curry postal najbolje plačani košarkar v zgodovini NBA, saj bo za petletno zvestobo ekipi prejel kar 202 milijona dolarjev oziroma več kot 40 milijonov na sezono. Do zdaj je bil rekorder James Harden, ki je pred kratkim podaljšal s Houstonom, v naslednjih šestih letih pa bo dobil 228 milijonov dolarjev oziroma nekaj več kot 38 milijonov na leto.

Durant, najboljši igralec letošnjega finala prvenstva, bo za dveletno sodelovanje prejel zanj skromnih 53 milijonov dolarjev. Zvezdnik je sprejel nizko plačo, da so v klubu lahko podpisali pogodbe še z nekaterimi igralci, vključno z Iguodalo, obenem pa ima zagotovilo vodstva moštva, da se mu prihodnjo sezono obeta nova, bogata pogodba.

Iguodala bo za tri sezone dobil 48 milijonov, Livingston prav tako za tri 24 milijonov, Pačulija je podpisal enoletno pogodbo, vredno 3,5 milijona, West pa prav tako enoletno pogodbo.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike