stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 05.04.2017 22:38:17

Triglav in Celje znova uspešna, Maribor do pomembne zmage

V osmem krogu državnega prvenstva za košarkarice je Triglav premagal Konjice, ekipa Athlete Celja je ugnala Ilirijo, Maribor pa je bil boljši od Janine in se tako po zmagah izenačil s četrtouvrščenimi Konjicami.

Košarkarice Konjic so se igralkam Triglava dobro upirale skozi celotno srečanje, a to ni bilo dovolj za presenečenje. Pri Konjicah je ponovno blestela najboljša strelka ekipe Katja Klančnik, ki je 15 točkam dodala še deset skokov in pet podaj. Pri zmagovalkah je Aida Kalušić dosegla 20 točk in ujela pet odbitih žog.

Košarkarice Ilirije so skozi celotno tekmo držale stik z aktualnimi državnimi prvakinjami iz Celja. Ljubljančanke so slabše odigrale le drugo četrtino, ki so jo izgubile z 11:24. Končni rezultat je znašal 56:49 v korist Celjank. Pri Athletinjah je 18 točk in 5 skokov v statistiko vpisala Annamaria Prezelj. Pri Iliriji je bila najučinkovitejša Hristina Marjanović s 14 točkami.



Zadnje srečanje dneva je bilo zelo pomembno v boju za nastop v polfinalu državnega prvenstva. Košarkarice Maribora so prišle do visoke in pomembne zmage, ki jih ohranja v boju za prva štiri mesta v ligi za prvaka. Mariborčanke so odlično odprle srečanje in prednost, ki so si jo priigrale v prvih desetih minutah brez večjih težav do konca še povečale in prišle do četrte zmage v skupini za prvaka. Pri Slatničankah je bila edina zares razpoložena košarkarica Martina Tomić (26 točk), pri gostjah iz Maribora pa je 22 točk dosegla Naja Gerič.

Ekipi Maribora in Konjic bosta v devetem krogu odigrali ključno tekmo v boju za nastop v polfinalu, Janina se bo dvakrat v dveh dneh pomerila z Athlete Celjem (v petek v Celju in soboto v Rogaški Slatini), Ilirija pa bo gostovala pri aktualnih državnih podprvakinjah iz Kranja.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike