stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
0 03.03.2024 21:41:15

Infarktna končnica in še bolj boleč poraz! Luka Dončić z norimi številkami, ki niso bile dovolj!

Profimedia
Košarkarji Dallasa v zadnjih dneh nikakor ne ujamejo prave forme. Na zadnjih petih tekmah so doživeli še četrti poraz, tokrat je bila boljša Philadelphia (116:120).

Luka Dončić in soigralci so v tekmo vstopili z impresivno serijo in povedli z 11:0, a so se hitro ohladili, na drugi strani pa je met stekel nasprotniku. Po minuti odmora je četa Nicka Nursa postregla z bliskovitim odgovorom in v treh minutah rezultat preobrnila v svojo korist.

Ob odsotnosti prvega zvezdnika ekipe Joela Embiida je bil razigran Tyrese Maxey, ki je že v uvodni četrtini Dallasu nasul kar 17 točk. Dallas se je odzval z boljšo drugo četrtino, a si je privoščil preveč napak (že v prvem polčasu 11 izgubljenih žog) in Philadelphia je na odmor odšla s prednostjo 56:51.



V vrstah gostov se je v nadaljevanju razigral še eden od glavnih zvezdnikov Tobias Harris; predvsem po njegovi zaslugi je Philadelphia v zadnjo četrtino vstopila z dvomestno prednostjo, povedla že za 18 točk, a se je Dallas v zaključku tekme vrnil mred žive. Dončić je v ključnih trenutkih prispeval nekaj nujno potrebnih točk, sledila je dramatična končnica, v kateri pa zbranost gostov ni popustila.

Uspešno izvedeni prosti mesti so bili dovolj, da je zmaga odšla v Philadelphio. Luka Dončić je tekmo končal s tretjim zaporednim trojnim dvojčkom, vpisal je 38 točk, 11 skokov in 10 podaj.

Članki iz rubrike