stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 02.03.2024 04:11:16

Boston potrdil primat, Dallas brez možnosti, Dončić pa za uteho vendarle do dosežka večera (video)

Profimedia
Košarkarji Dallasa na gostovanju pri Bostonu, ki je najboljša ekipa lige NBA, niso imeli pravih možnosti. Izgubili so s 138:110.

Luka Dončić je za uteho dobil interni dvoboj s tekmecem v bitki za naziv MVP Jaysonom Tatumom. Ljubljančan je dosegel 37 točk, 12 skokov in 11 podaj, torej še drugi zaporedni trojni dvojček (12. v tej sezoni). Tatum je bil v primerjavi z njim za pet točk prekratek, 32 točkam je dodal še osem skokov in tri podaje.

Dvoboj je bil v prvem polčasu nekajkrat povsem izenačen. Boston je sicer prevladoval in imel na trenutke deset točk prednosti, a je Dončić s soigralci, tokrat so nastopili v polni zasedbi, držal korak in ohranjal ulovljiv zaostanek. Na polovici tekme je ta znašal sedem točk.

doncic 2
Profimedia


V drugem polčasu so gostje najprej resno zapretili, potem pa niso več uspeli slediti domačinom. Ti so stopili na plin in (še posebej v zadnji četrtini) dokazali, da so kvalitetnejše moštvo, predvsem pa v tej sezoni doma izjemno težko premagljivi. V vročem TD Gardnu so namreč izgubili le trikrat, ta večer pač ne. Končna razlika (+28) je bila tudi najvišja na tekmi, kar ob dejstvu, da je gostujoči trener Jason Kidd že odločeno tekmo končal z rezervno peterko, ni presenetljivo.

Boston je dosegel že deseto zaporedno zmago in odločno koraka proti številki ena pred končnico. Dallas na drugi strani čaka krčevit boj za čim boljšo pozicijo. V zahodni konferenci so ekipe med 5. in 9. mestom zelo izenačene.

Dončić je v 36 minutah in pol dosegel 37 točk (za tri 3:9, prosti meti 6:8), dodal je 12 skokov (od tega devet v obrambi) in 11 podaj. Izgubil je dve žogi.

Dallas bo jutri ob 19. uri po slovenskem času gostil Philadelphio.

doncic 1
Profimedia

Članki iz rubrike