stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
10 02.03.2024 04:42:58

Fantastični Dončić se je spet spogledoval z zgodovino, klanja se mu ves svet (video)

Profimedia
Dallas je izgubil, Luka Dončić je zmagal. Seveda stvari niso tako enostavne, navsezadnje je košarka ekipni šport. Potemtakem je kakopak tudi Ljubljančan izgubil. A njegovo predstavo vendarle ves svet dviguje v nebo. Sam pa najboljše ekipe v ligi pač ni mogel premagati.

Luka Dončić je tako kot pred dnevi v Torontu, ko si je 25. rojstni dan čestital s trojnim dvojčkom, še drugič zapored tekmo končal s prestižnim statističnim dosežkom - za 37 točk, 12 skokov in 11 podaj.

Čeprav je bil nastop slovenskega reprezentanta pred tekmo pod vprašajem, zaradi težav z levim gležnjem in nosom, se je v legendarnem TD Gardnu predstavil v najboljši luči in v prestižnem internem dvoboju prekosil najboljšega domačega košarkarja Jaysona Tatuma.



Že pred tekmo je zablestel v polnem sijaju, z nasmehom na ustih se je srečeval z domačimi košarkarskimi navdušenci, ki so si prišli ogledat enega največjih zvezdnikov.

Pozornost je plenil vse od prvega koša na tekmi do trojnega dvojčka ob doseženih več kot 30 točkah. V Bostonu je takšen dosežek uspel le velikanom v zgodovini NBA-košarke. Vendar več od svoje vrhunske individualne predstave brez primerne pomoči soigralcev proti odličnemu, predvsem pa suverenemu Bostonu Luka ni zmogel. Dallas bo prepotrebne zmage v zadnji četrtini rednega dela moral poiskati drugje.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike