stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 07.02.2024 08:34:32

Bo pomagal reprezentanci v kvalifikacijah za OI? Dončićev odziv bi bil težko bolj jasen in neposreden!

Profimedia
Luka Dončić se bo z veseljem odzval klicu reprezentance.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić z Dallas Mavericks v ligi NBA dvakrat gostuje v New Yorku. Na prvi tekmi je z odlično predstavo s soigralci premagal Brooklyn Nets s 119:107, po tekmi pa za slovenske novinarje še enkrat potrdil sodelovanje na olimpijskih kvalifikacijah, potem ko je o tem na široko govoril v ekskluzivnem intervjuju za Ekipo SN. Tam je obsežno govoril tudi o sodelovanju z očetom Sašo v okviru reprezentance in možnostjo finalnega obračuna z Grčijo v Atenah.

"Ja, bom. Če ne bo poškodb, seveda bom. Kdaj nisem bil zraven?" je Dončić, ki je proti Brooklynu blestel s 35 točkami, 18 skoki in devetimi podajami, tokrat odvrnil na vprašanje, ali bo na voljo reprezentanci.


Slovenski košarkarji so lani svetovno prvenstvo končali brez boja za medalje na sedmem mestu. Za tolažbo je bil Dončić s povprečjem 27 točk na tekmo prvi strelec tekmovanja in član najboljše peterke prvenstva.

Letos imajo Slovenci pred sabo dva velika izziva. Že ta mesec bodo v Kopru začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, julija pa bodo v Pireju lovili vozovnico za olimpijski nastop v Parizu.

V kvalifikacijah za OI Slovenijo najprej čakata tekmi proti Hrvaški in Novi Zelandiji, v nadaljevanju pa boj za prvo mesto z reprezentancami iz skupine - Grčijo, Egiptom in Dominikansko republiko.

Članki iz rubrike