franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
1 31.01.2024 09:05:44

Slabe novice iz Dallasa: Dončić se je znašel na stranskem tiru, Mavericksi pa v velikih težavah!

Profimedia
Luka Dončić danes ne bo igral proti Minnesoti.

Slovenski košarkarski zvezdnik v severnoameriški ligi NBA Luka Dončić bo zaradi poškodbe desnega gležnja, ki mu težave povzroča že dlje časa, izpustil gostujočo tekmo Dallas Mavericks proti Minnesoti Timberwolves. Ta bo na sporedu ob 2. uri v noči na četrtek po slovenskem času. Pri Dallasu bo zaradi poškodbe manjkal tudi Kyrie Irving.

Irving bo še naprej odsoten zaradi težav s palcem na roki, so zapisali na spletni strani kluba iz Teksasa.

Kot so dodali, bodo Mavs na dvoboju proti prvourvrščeni zasedbi v zahodni konferenci še brez Derecka Livelyja, ki je na ponedeljkovi tekmi proti Orlando Magic utrpel zlom nosu. Novinca je s komolcem v obraz nenamerno udaril Wendell Carter ml.



Dončić bo sicer odsoten po treh izjemnih tekmah v nizu, v katerih je v povprečju dosegel 48,7 točke, 9,7 skoka in 13 podaj. Dallas je dve od treh tekem dobil, vključno z gostovanjem pri Atlanta Hawks, kjer je slovenski as blestel s kar 73 točkami. Z osebnim rekordom je popravil tudi rekord kluba in poskrbel za najboljši dosežek sezone v ligi, več točk na eni tekmi pa sta v zgodovini lige dosegla le legendarna Wilt Chamberlain (100 in 78) in Kobe Bryant (81).

Čeprav je Slovenec v tej sezoni igral ogromno minut, je bil vzdržljiv. Manjkal je le na sedmih tekmah, eno izmed teh je izpustil zaradi rojstva hčerke.

Bo pa to sicer tretja tekma v sezoni, v kateri bosta manjkala tako Dončić kot Irving. Mavs so pred tem obakrat izgubili, in sicer na gostovanjih pri Houstonu in Minnesoti.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike