Mobilna verzija
ku
ku

KAJ LAHKO NAREDIM!? Dragića so NEUSMILJENO KAZNOVALI, potem ko je nasprotnik TAKOLE napadel njega! (video)

vszi

Liga NBA se je odločila, da bo izrekla kazen zlatemu slovenskemu zmaju.

Ne samo slovenski mediji, ki smo Goranu Dragiću razumljivo naklonjeni, tudi ameriški so praktično brez izjeme poročali, da je na obračunu Miamija in Toronta zvezdnik slednjega DeMar DeRozan napadel slovenskega asa, in to povsem brez potrebe ter zagotovo kot posledica živčnosti zaradi poraza. No, odgovorni pri ligi NBA pa so zadevo videli, presodili in ovrednotili nekoliko drugače ter Dragića označili za sokrivca.

DeRozan je sicer obveljal za začetnika lažjega fizičnega obračuna in so mu naložili 25.000 dolarjev finančne kazni. A dobil bi več, če se odgovorni ne bi odločili, da je Dragić prispeval svoj delež, in so ga zaradi tega kaznovali z 10.000 dolarji. Gre za presenetljivo odločitev, in čeprav bo Dragić to vsoto seveda zlahka poravnal, gre za principe in načela, zaradi katerih odločitvi lige NBA marsikdo nasprotuje.   

NBA resnično ni pokazala usmiljenja do več kot očitno napadenega, tako meni večina. "Presenečen sem, ne strinjam se s tako odločitvijo. Kaj pa lahko naredim? Nimam kaj, moram naprej," je komentiral prav tako presenečeni Dragić. Spodaj pa si lahko še enkrat pogledate posnetek incidenta in presodite sami. 

Značke: dragić , derozan , kazen , nba