ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 11.01.2018 08:53:28

Dragić razpoložen tudi v Indianapolisu, Durant postavil nov mejnik

Košarkarji Miamija z Goranom Dragićem nadaljujejo serijo gostovanj v ligi NBA. Po zmagi v Torontu se je Miami danes veselil še zmage v Indianapolisu s 114:106. Z 20 točkami, tem je dodal še devet podaj, tri skoke in tekmecem ukradel žogo, je bil v ekipi s Floride vnovič najbolj učinkovit prav slovenski kapetan Dragić.

Sicer pa ne gre spregledati, da je za Miami na današnji tekmi igralo vsega osem košarkarjev in kar sedem jih je doseglo dvomestno število košev.

Tekma je bila odločena v končnici, saj je še 3:23 minute pred koncem semafor kazal izid 101:102, Miami pa je ušel na +5 po košu Hassana Whitesida, ta je dosegel 16 točk in 15 skokov, in Gorana Dragića. Ko je Wayne Ellington 26 sekund pred koncem zadel za 109:103, je bilo jasno, da bo Indiana preobrat težko zmogla.

Pri gostiteljih je bil s 26 koši najbolj učinkovit Victor Oladipo. Miami, ki je na vzhodu zdaj že na četrtem mestu, čaka selitev domov in trije prosti večeri. Nato na Florido prihaja Milwaukee.



"Vse je v glavi, včasih si utrujen, kot sem priznal že včeraj, toda če boš na to misli, boš gotovo. Ko sem danes vstal, sem si rekel, da imam dovolj energije za danes. Imeli smo tudi super sestanek pred tekmo, ki smo jo odlično končali. Veseli smo, ker smo imeli na začetku sezone dobre in tudi slabe tekme, sedaj pa smo bolj konstantni, zavedamo se, da lahko zmagamo na vsaki tekmi ... Sam igram v napadu tako, da se prilagodim obrambi tekmecev. V zadnjih treh tekmah so mi sotekmovalci omogočili, da sem lahko zaključeval ali podajal in vesel sem, da imamo to v ekipi," je po šesti zmagi v nizu povedal Dragić.

Lou Williams je z rekordom kariere zbral 50 točk za zmago Los Angeles Clippers s 125:106 nad igralci Golden State Warriors, branilci naslova, ter pokvaril večer Kevina Duranta, ki je postal 44. igralec v zgodovini lige, ki je dosegel več kot 20.000 točk. To mu je uspelo že v drugi četrtini. Z 29 leti je drugi najmlajši, ki mu je to uspelo, pred njim je le LeBron James. "Durant je eden najboljših košarkarjev vseh časov, je drugi najmlajši, pred njim je le James, kar res ni slaba družba," je ocenil njegov trener Steve Kerr. "Mah, izgubili smo, ker smo pustili, da je Williams metal kadarkoli in od kjer koli se je spomnil. Težko ga je bilo potem ustaviti, pravzaprav ga nismo," pa je povedal Durant, ki je končal s 40 točkami.

Jimmy Butler je s 26 točkami in osmimi podajami vodil Minnesoto Timberwolves do zmage nad Oklahomo City Thunder s 104:88, za poražence je Russell Westbrook zbral 38 točk in 10 skokov.

Izidi
Indiana Pacers - Miami Heat                    106:114
(Goran Dragić 20 točk, 9 podaj in 3 skoke za Miami)
Washington Wizards - Utah Jazz                 104:107
Charlotte Hornets - Dallas Mavericks           111:115
New York Knicks - Chicago Bulls                 119:122 (po dveh podaljških)
Brooklyn Nets - Detroit Pistons                 80:114
Houston Rockets - Portland Trail Blazers       121:112
Milwaukee Bucks - Orlando Magic                110:103
Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans       105:102
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 104:88
Denver Nuggets - Atlanta Hawks                  97:110
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers   106:125
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike