profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 21.03.2017 12:22:13

Skok v leto 2008: Kakšen je bil Luka Dončić kot otrok in preroška napoved očeta Saše

Arsen Perić
Pred skoraj devetimi leti smo se pogovarjali s takratnim košarkarjem Olimpije Sašo Dončićem, ki je ponosno govoril tudi o talentiranemu devetletnemu svojemu sinu ...

26. marca 2008 smo v časniku Ekipa objavili intervju s slovenskim košarkarjem Sašo Dončićem, ki je takrat nosil dres Uniona Olimpije. Tega leta je takrat 33-letni košarkar prvič oblekel članski dres tega kluba, razgovoril pa se je tudi o svojem devetletnem sinu Luki, ki je precej obetal.

Ni skrival, da se je z rojstvom sina njegovo življenje močno spremenilo. "Dokler se Luka ni rodil, je šel čas zelo počasi. Z njegovim rojstvom sem dojel, da zdaj pa res imam neki cilj v življenju. Že prej sem mislil, da imam neke cilje, a z njegovim rojstvom se je vse spremenilo, dojel sem, za kaj živim. Svet se mi je nepopisno polepšal, ob enem pa je čas začel hitreje teči. Ne morjem verjeti, da je star že devet let," je takrat govoril zdaj že upokojeni košarkar Dončić.

luka doncic

Luko je košarka spremljala že od rojstva, zato ne čudi, da se je odločil iti po očetovih poteh. Mama Mirjam ga je na očetovo tekmo peljala že pri vsega dveh mesecih, pri devetih letih je bil od svoje generacije višji za eno glavo, številko noge pa je imel 42 in pol! "Luka je bil kot otrok zelo živ. Prva štiri leta nisva vedela, kaj je morje, venomer je tekal naokoli in neprestano ga je bilo treba paziti. Bilo je naporno, a kljub temu je bila vsa izkušnja zelo pozitivna," je o sinovem zgodnjem otroštvu dejal Saša in spregovoril tudi o sinovi prihodnosti. Njegove napovedi so se izkazale za preroške. "Košarka ga je potegnila vase in mu tako kot meni pomeni vse. Ko gledam njega, v bistvu vidim sebe. Ima smisel za šport in pravijo, da je zelo talentiran. Upam, da ga nama bo z ženo uspelo zadržati na pravi poti, mislim, da ga čaka lepa prihodnost."

Značke: dončić, luka, saša

Članki iz rubrike