Mobilna verzija
ku
ku

Trener Reala: Dražen ali Bodiroga? Luka me spominja na...

Profimedia

Trener madridskega Reala Pablo Laso je v pogovoru za grške mediji govoril tudi ali predvsem o slovenskem čudežnem dečku Luki Dončiću.

O 18-letnemu Dončiću košarkarski svet že nekaj časa govori v superlativih, tudi Laso pa seveda ni imun na lik in delo mladega Slovenca. Grki so ga povprašali na koga pomisli, ko spremlja Luko Dončića. Na Dražena Petrovića ali Dejana Bodirogo? "Zame je on bolj kot Bodiroga. Luka igra na več položajih. Na "playu", dvojki, trojki... S postavo, ki jo ima, se lahko bori celo na štirici. Odlično razume igro. Lahko dosega koše, kreira, skače... Na parketu počne dosti dobrih stvari, kot je to počel tudi Bodiroga. Dražen je bil po drugi strani bolj strelec, "šuter", eden najboljših vseh časov. Luka prav tako lahko zadeva na več načinov, a lahko počne tudi druge stvari, da pomaga moštvu."

V nadaljevanju je Laso dejal, da so nemudoma prepoznali kaj se skriva v Dončiću in o kakšnem igralcu oziroma talentu je govora. "Od tistega prvega trenutka dalje, ko je pred petimi leti prišel v Madrid, mi je bilo jasno, da je nekaj posebnega. Bil je še zelo mlad, praktično otrok, toda talent je bil nesporen. Tako se je videlo, da bo lahko igral na visokem nivoju, Zelo smo veseli, da mu lahko pomagamo pri dozorevanju, tako v igralskem kot v človeškem smislu."

Je potrebno še kaj dodati?