sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

ps
ps
0 30.04.2015 09:56:28

Zadnji tedni v Barceloni

Barcelona je po izpadu iz evrolige že začela načrtovati novo sezono, čeprav jo v letošnji še čaka domači vrhunec – boj za naslov prvaka.

Fenerbahče je resno zagrizel in želji primerno je bil pripravljen odšteti zajeten kupček denarja za Anteja Tomića. Pravzaprav naj bi iz Barcelone v paketu z njim prišel še Marcelinho Huertas.

Ni čisto jasno, ali kot dejanska želja Željka Obradovića ali bolj kot dodatek hrvaškemu centru, morda zato, da bi s tem dodatno omehčal Katalonce, ki bi se s Huertasom po tej sezoni tako ali tako razšli.

Toda brazilski organizator igre si po štirih letih v Barci želi v ligo NBA. Prav tja naj bi pot skoraj zanesljivo vodila tudi Tomića, a si je Hrvat premislil, a ne zaradi Fenerbahčeja. Utah, ki ima njegove pravice v najmočnejši ligi, bo moral še počakati, morda pa Hrvata onstran luže nikoli ne bo dočakal.

Pri okrog dveh milijonih evrih, kolikor naj bi letno dobil z novo pogodbo s Katalonci, niti ni čudno, da je Tomić povsem zadovoljen v Evropi, kjer ima poleg tega še status, ki bi ga v ZDA težko dosegel.

nachbar
Če Tomić še ne bo zapustil Barcelone, pa je jasno, da so to zadnji meseci oziroma tedni v njej za Boštjana Nachbarja, ki se bo poleti razšel s klubom. Ta ima že ogledano zamenjavo zanj, to je Aleksandar Vezenkov.

Bolgarski mladenič, ki bo avgusta dopolnil 20 let, odlično igra v dresu Arisa, pri katerem dosega 19 točk in ima 8 skokov na tekmo. Morda bodo Katalonci iskali še enega visokega košarkarja, če se bodo odločili prekiniti pogodbo z Justinom Doellmanom.

Američan je podobno kot Huertas letos bolj kot ne razočaral, zato je njegova nadaljnja usoda pri Barci še negotova.

Članki iz rubrike