nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

lp
lp
0 23.04.2015 11:39:34

Gogi bo postal član elitnega kluba

Prvi julij je datum, ko bodo na naslov najboljšega slovenskega košarkarja začele prihajati ponudbe klubov iz lige NBA. Jasno je, da bo v eni od ovojnic tudi pismo njegovega dozdajšnjega kluba Miamija.

Vse kaže na to, da bo Goran Dragić prav zares nadaljeval svojo klubsko kariero na vzhodni obali Floride, v tako imenovani prestolnici Latinske Amerike. Alfa in omega vročice iz Miamija Pat Riley je preveč izkušen gospod, da bi s februarskim angažiranjem slovenskega branilca ustrelil v prazno. Potem ko je okoli LeBrona Jamesa zgradil šampionsko moštvo in enemu igralskemu ter šestim prstanom v vlogi trenerja dodal še dva funkcionarska, se je zdaj lotil prenove.

Chris Bosh jih ima 31, Dwyane Wade celo 33 in ne eden ne drugi ne igrata več na polni pogon. Tako kot recimo starejši od bratov Dragić, ki je prišel v svoja najboljša leta. Čez slabih štirinajst dni bo dopolnil 29 let, čez dobra dva meseca pa se bo podpisal na pogodbo svojega življenja. Miami mu bo bržkone ponudil dobrih 100 milijonov dolarjev za pet let zvestobe, s takšnim vrtoglavim zneskom pa bi se Ljubljančan uvrstil v izbrano druščino desetih – v tem trenutku celo petih – najbolje plačanih košarkarjev na svetu. Član elitnega kluba. Je osem ničel vendarle preveč? Nikakor, saj bo navsezadnje dobil ravno toliko, kolikor je vreden in cenjen na tržišču.

868-20-goran dragic wade (obrez obeh)

V Miamiju o njem govorijo z izbranimi besedami, čeprav v zaključku sezone ni pokazal vsega, kar zna. Navsezadnje moštvo ni popeljal v končnico, kar je bil že njegov četrti zaporedni neuspeh v tem pogledu, Miami pa je po štirih zaporednih uvrstitvah v finale in dveh naslovih pristal na trdih tleh. Toda Riley ima z Goranom skrbno izdelan načrt, sicer ne bi tako zlahka zapravil dveh izborov v prvem krogu nabora, ki se jima je odrekel, da je lahko v svoje moštvo pripeljal Slovenca. Zdaj bo moral to svojo potezo podkrepiti še s konkretno ponudbo za nadaljevanje sodelovanja, kakršno bodo pripravili še vsaj v Los Angelesu in New Yorku, morda o njej razmišljajo tudi drugje.

Goran bo sezono 2015/16 brez dvoma pričakal kot zelo dobro plačani vodilni organizator igre v svojem moštvu, eden boljših v ligi. Sladke skrbi glede nadaljevanja kariere mu na drugi strani odmikajo pogled od reprezentance. To poletje jo bo – tudi zaradi rojstva drugega otroka – skoraj gotovo postavil na stranski tir. Ali pač. Če za koga velja, da ima tako zelo rad ta šport, to velja zanj. Tako zelo rad igra to igro, da ga utegne – potem ko bo po podpisu nove pogodbe prišel k sebi – zamikati še slovenski dres...

Članki iz rubrike