Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

matic in katja 2 Njena.si

Matic: Nad Katjo nikoli nisem izvajal nasilja

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 29.04.2015 16:55:47

Murić iz Partizana v Olimpio?

abaphoto
V naslednji sezoni bo Edo Murić morda oblekel dres Olimpie. Ne, ni napaka, črka j ne manjka. Navijači zmajev bi seveda še kako radi videli, da bi prišel v Ljubljano, a zanj se zanima milanska Olimpia oziroma EA7 Emporio Armani Milano, pod kakršnim imenom jo poznamo zadnja leta.

Tega sestavka vi ne bi brali in sami ga ne bi pisali, če bi bile v Partizanu stvari takšne, kot bi morale biti. Potem se slabo leto dni po Murićevem prihodu v črno-belo jato ne bi spraševali, ali jo bo letos poleti nemara že zapustil. Oditi sezono po tistem, ko si podpisal triletno pogodbo, bi bilo čudno, če seveda ne bi šlo za klic kluba NBA ali pa sanjsko ponudbo (igralcu in klubu) enega od evropskih velikanov. (Dobro, Olimpio Milano lahko celo prisodimo mednje, a zaradi rezultatov iz preteklosti, ne pa sedanjosti, čeprav se v prestolnici Lombardije še kako trudijo, da bi bilo drugače.)

Pogodbo imam podpisano za tri leta. Kaj bo, bomo videli. Z nikomer se še nisem pogovarjal o tem. Najprej naj se konča ta sezona, potem pa se bomo pogovarjali o načrtih za prihodnost.

Toda pri Partizanu marsikaj, kar bi moralo biti čudno, ni in obratno. Težke finančne razmere so klub pripeljale v položaj, v kakršnem niti odhod Murića ne bi bil tako nenavaden oziroma v katerem evropski klubi vedo, da jim v Partizanu ne bodo zaloputnili vrat, ko bodo pokazali zanimanje za igralca s še dveletno pogodbo, kot bi jim sicer.

In tako so tudi v Milanu naredili prvi korak, predsednik Flavio Portaluppi je bil že pred časom v Beogradu in "tipal teren" glede Murića. Slovenski reprezentant je na seznamu morebitnih okrepitev aktualnih italijanskih prvakov predvsem kot mogoča zamenjava za Američana Davida Mossa, ki se še ni odločil, ali bi ostal v Milanu.

muric
twitter

Delnice Olimpie so še zrasle po Partizanovem porazu v polfinalu lige ABA z Zvezdo, ko je postalo jasno, da črno-beli še drugo leto zapored ne bodo igrali v evroligi. Na eni strani to pomeni še manj denarja tudi za izpolnjevanje Murićeve pogodbe, na drugi seveda nekaj manjši motiv slednjega, ki je tudi zaradi želje po igranju v najmočnejšem evropskem tekmovanju krenil v smeri srbske prestolnice.

"Iz te sezone smo se veliko naučili. Kaj bo pozneje, še nisem razmišljal. Pogodbo imam podpisano za tri leta. Kaj bo, bomo videli. Z nikomer se še nisem pogovarjal o tem. Najprej naj se konča ta sezona, potem pa se bomo pogovarjali o načrtih za prihodnost," je srbskim kolegom povedal Murić o tem, ali bo ostal v Partizanu. Neomajno zanikanje misli o odhodu se sliši drugače ...

Članki iz rubrike