stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 25.02.2024 21:08:12

Ko spregovori kapetan! Prepelič po dveh zmagah poslal glasno sporočilo: "Vsak reprezentant si zasluži ..."

Martin Metelko
Slovenska košarkarska reprezentanca je na prvih dveh kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo prišla do dveh zmag.

Košarkarji Slovenije so v 2. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v Kopru premagali Izrael z 88:79 in so z dvema zmagama v prvem ciklu kvalifikacij naredili velik korak k uvrstitvi na evropsko prvenstvo 2025. S stoodstotnim izkupičkom v prvi letošnji reprezentančni akciji je Slovenija potrdila kandidaturo za prvo mesto v skupini, glede na sistem tekmovanja pa ji uvrstitev na eurobasket, ki ga bodo gostile Ciper, Finska, Poljska in Latvija, praktično ne more uiti. Iz slovenske skupine, v kateri je še Portugalska, bodo napredovale tri najboljše ekipe.


Slovenija je do zmage prišla relativno suvereno, čeprav je katastrofalno odprla tekmo ter v prvih osmih minut in pol zmogla komaj dve točki (2:16). Trojke je do tedaj metala 0:11. V drugi četrtini je stvari hitro obrnila v pričakovano smer. Dve trojki Leona Strgarja in dva koša Žige Dimca ob osebnih napakah sta začeli napadalni val Slovenije, ki je v 15. minuti že izenačila rezultata (29:29), na odmor pa odšla s tremi točkami prednosti. Zmagovalec je bil več ali manj znan v tretjem delu igre, ki ga je Slovenija odprla z vodstvom 55:41 in končala s prednostjo 65:53.

Prvi strelec Slovenije je bil znova kapetan Klemen Prepelič. Ukrajini je nasul 30 točk in izenačil svoj strelski rekord v reprezentanci, proti Izraelu pa se je izkazal s 21 točkami (trojke 6:12, 7 podaj). Sledila sta mu Mike Tobey z 20 točkami (met 8:14, 12 skokov) in Gregor Hrovat s 16. Po koncu tekme pa je Prepelič kritično ocenil, da si slovenska izbrana vrsta tako slabih začetkov tekme ne sme privoščiti: "Cilj sta bili dve zmagi, ki smo ju dosegli dokaj suvereno. Vseeno si ne smemo privoščiti tako slabih začetkov, ki nam poberejo veliko energije, da se vrnemo v igro. Rad bi poudaril, da so za zmago zaslužni prav vsi igralci v reprezentanci, kajti zavedati se moramo, da če se oni ne bi odzvali vabilu selektorja, bi mi težko igrali na velikih tekmovanjih in spremljali Luko Dončića. Kot kapetan te ekipe, bi se rad zahvalil prav vsakemu, hkrati pa sporočil, da si vsak reprezentant zasluži spoštovanje publike, ki je zame vedno najboljša na svetu."

Članki iz rubrike