franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 10.11.2023 17:20:36

Znano kdaj bodo Dončić id druščina dobili tekmece v olimpijskih kvalifikacijah

FIBA
Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) je sporočila, da bo žreb olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev opravila v ponedeljek, 27. novembra. Isti dan bo objavila tudi štiri gostitelje turnirjev.

Gostitelje štirih olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev bo Fiba obelodanila 27. novembra v dopoldanskih urah, ko bo sporočila tudi natančna regijska pravila in postopke samega žreba. Ta bo v švicarskem Miesu potekal isti dan ob 18. uri.

Vozovnico za Pariz bo iskalo štiriindvajset reprezentanc. Na štirih kvalifikacijskih turnirjih, ki bodo na sporedu med 2. in 7. julijem 2024, se sicer obeta hud boj za zadnja štiri mesta na OI. Na vsakem turnirju bo nastopilo šest ekip, ki bodo morale za uvrstitev na igre zmagati na kvalifikacijskem turnirju. Sloveniji je takšen podvig uspel leta 2021, ko je na turnirju v Litvi prišla do nastopa na igrah v Tokiu, svojega edinega na OI doslej.



V julijskih kvalifikacijah bodo nastopile Slovenija, Litva, Latvija, Italija, Španija, Črna gora, Portoriko, Brazilija, Dominikanska republika, Grčija, Gruzija, Egipt, Finska, Nova Zelandija, Libanon, Filipini, Mehika, Angola, Slonokoščena obala, Kamerun, Bahami, Bahrajn, Poljska in Hrvaška.

Olimpijske igre v Parizu bodo med 26. julijem in 11. avgustom prihodnje leto. Poleg gostiteljice Francije so si na letošnjem svetovnem prvenstvu nastop na igrah priigrale reprezentance Nemčije in Srbije (najvišje uvrščeni evropski ekipi), Kanade in Združenih držav Amerike (najboljši reprezentanci Amerik na SP) ter Japonske, Avstralije in Južnega Sudana (najvišje uvrščeni predstavniki svojih celin).

Članki iz rubrike