zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
1 05.09.2023 16:16:49

Z Luko igra skupaj pri Dallasu! Ga bo poskušal jutri spraviti ob živce? Odgovor Kanadčana vas bo nasmejal!

Profimedia
Sta klubska soigralca in odlična prijatelja.

Luka Dončić in Dwight Powell skupaj branita barve Dallasa, jutri pa bosta vsak na svoji strani poskušala svoji reprezentanci priigrati polfinale svetovnega prvenstva. Obračun med Slovenijo in Kanado bo zelo zanimiv tudi iz tega vidika. "Luka je eden najboljših igralcev, to vem iz prve roke, a ni edini, Slovenija ima še nekaj zelo dobrih igralcev, ki že dolgo igrajo skupaj. Pripraviti se moramo na celo ekipo, seveda pa je glavni fokus na Dončiću," je v napovedniku tekme dejal Dwight Powell. 

Slednji seveda Luko odlično pozna. Ga bo ravno zato, ker točno ve, kako stopiti na živec slovenskemu superzvezdniku, poskušal razjeziti? "Ne vem, tega se moraš lotiti strateško. (smeh) Je zelo dober igralec izjemnih sposobnosti. Potrebna bo veliko truda celotne ekipe, da ga ustavimo. Njega in celotno ekipo. Kot sem dejal že prej, je on motor, ki poganja Slovenijo, a ta ima tudi druge kakovostne igralce, ki jih spoštujemo in bo treba še kako paziti nanje," je z nasmeškom na obrazu dejal krilni center oziroma center Kanade. In priznal, da z Luko pred tekmo nista stavila. "Ne, ne. Pogovarjala sva se v hotelu, vedno ga je lepo videti. Imava se rada, a ko se bo tekma enkrat začela, bova tekmeca." 


En obračun z klubskim soigralcem je Luka na tem svetovnem prvenstvu že dobil, premagal je Avstralijo, za katero igra Josh Green, hkrati je podelil tudi spektakularno blokado svojemu klubskemu soigralcu. "Videl sem to. Josh ni bil preveč vesel," se je nasmehnil Powell. In priznal, da vsi v Dallasu čutijo, koliko Luki pomeni igranje za Slovenijo. "Seveda. V prvi vrsti ima strast do igranja košarke. Kadarkoli stopi na parket, čutite to njegovo strast. Ponosen je na to, da je Slovenec, ponosno nosi slovenski dres," je razkril Powell. 

In se potem dotaknil tudi kanadske reprezentance. "V ekipi imamo nekaj izjemnih atletov, sploh v zunanji liniji. Vedo kako ustaviti igralce, opravljajo odlično delo. So naša glavna moč v obrambi, ostali jim sledimo, paziti moramo, da so obrambne rotacije pravilne," je izpostavil kanadsko obrambo, ki je zablestela v zadnji četrtini tekme s Španijo. "Težko je natančno določiti, kaj je naša največja moč. Doslej smo našli načine, da smo uspešni, seveda pa gremo v tekmo z miselnostjo, da je treba garati v obrambi, biti agresiven po vsem igrišču, pritiskati na igralce z žogo. Kot sem rekel, imamo igralce, ki to odlično počnejo," je še dejal Powell. 

In pojasnil, koliko bi mu pomenilo narediti še korak naprej s Kanado in se uvrstiti v polfinale. "Ogromno. Priti na olimpijske igre je bila naša dolgoletna želja, o tem sem sanjal že kot otrok. Presrečen sem, da nam je uspelo. A to je le vmesni cilj, naše delo še ni končano. Ko smo šli po tekmi iz Španije iz garderobe, smo že bili osredotočeni na naslednjega tekmeca," je zaključil Powell. 

Članki iz rubrike