zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
1 05.09.2023 15:53:35

Prvi zvezdnik Kanade na spektakularen način napovedal obračun z Dončićem: Skušali mu bomo ...

Profimedia
Slovensko košarkarsko reprezentanco jutri čaka četrtfinalni obračun na svetovnem prvenstvu, nasprotnik bo zvezdniška Kanada.

Mnogi mediji obračun med Slovenci in Kanadčani vidijo tudi kot direkten obračun med Luko Dončićem in Shaijem Gilgeousom-Alexandrom. Nekateri so šli celo tako daleč, da so vse skupaj poimenovali kar 'triler v Manili', kot so svojčas poimenovali tisti legendarni boksarski obračun med Muhammadom Alijem in Joeom Frazierjem. "Samo Kanada proti Sloveniji. Naredil bom vse, da zmagamo tekmo," je sicer takšna poimenovanja zavrnil zvezdnik Oklahome City Thunderjev, ki spada med najboljše organizatorje igre v ligi NBA. 

Gilgeous-Alexander je sicer danes veliko govoril o še enem NBA superzvezdniku, Luki Dončiću. Na vprašanje, kako drugačen je Luka v NBA in pod Fibinimi pravili, je zatrdil: "Ni velike razlike. Je izjemno nadarjen igralec, v napadu počne vse mogoče." In nadaljeval: "Skušali mu bomo čim bolj otežiti stvari in njega ter tudi ostale spraviti iz cone ugodja, da ne bodo mogli početi tistega, kar sicer največkrat."

Kanadski organizator igre je razkril tudi recept za zmago Kanade. "Igrati našo prepoznavno igro, to pomeni hitro, da žoga kroži v napadu, agresivno v obrambi in tudi v napadu. Če bomo igrali tako, bo vse v redu," je dejal Gilgeous-Alexander. In odgovoril tudi na vprašanje, kaj Kanado dela tako posebno. "Zelo smo si blizu, imamo pravo kemijo. Rasli smo s tem, da smo igrali drug proti drugemu. Vsi si želimo zmagovati." 


Za konec je 25-letnik spregovoril tudi o razlikah med četrtfinalom na svetovnem prvenstvu, kjer se igra samo ena tekma in ni možnosti popravkov in NBA končnico, kjer se igrajo serije. "Seveda je drugače. Nazadnje, ko sem tako igral, je bilo v NCAA v izločilnih bojih. Vložek je večji, a še vedno je zabavno," je zaključil Gilgeous-Alexander. 

Članki iz rubrike