zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
0 03.09.2023 17:31:27

S kom bo Slovenija igrala v četrtfinalu?! Zdaj je vse jasno! Po pravi drami in preobratu bo to ...

Slovenija ima tekmeca v četrtfinalu.

Pred nami so še izločilni boji letošnjega svetovnega prvenstva. Del najboljše osmerice je tudi slovenska izbrana vrsta, po zadnji tekmi drugega dela pa je postalo jasno, s kom se bodo Luka Dončića pomerila v četrtfinalu. Obračun Španije in Kanade je postregel z nemalo drame, jasno je bilo namreč, da bo zmagovalec v četrtfinalu, poraženec pa potuje domov. 

Španija je večino časa vodila, v zaključku tekme pa je Kanada pokazala, zakaj je ena od favoritinj za zlato. Na koncu je slavila z 88:85, kar pomeni, da bo prav Kanada tista, ki se bo pomerila s Slovenijo. 

Španci, aktualni svetovni in evropski prvaki, so končali brez boja za odličja po porazu proti Kanadi v izjemno izenačeni skupini L. Danes je v njej najprej Latvija nadigrala Brazilijo s 104:84 in si priigrala četrtfinale.

Za drugo mesto v nadaljevanju sta se nato "udarili" Španija in Kanada, prva je v Džakarti po izenačeni prvi četrtini (21:21) ob polčasu vodila z desetimi točkami naskoka (48:38). Kanadčani so zelo dobro začeli drugi del igre in kar dolgo vodili, a so Španci v zadnjih minutah tretje četrtine s serijo trojk vnovič povedli z 69:61 ter v zadnjo četrtino odšli z 12 točkami prednosti (73:61).

A se jim je met ustavil, prvič so zadeli šele ob koncu četrte minute za 75:69. V nadaljevanju jim je nekajkrat uspelo malce pobegniti, a je bila dobro minuto in pol pred koncem med ekipama le točka razlike, z 78:77 so bili v prednosti Španci. Dillon Brooks je s trojko na 80:80 izenačil za Kanado, ki je imela nato še napad za vodstvo v začetku zadnje minute, ki ga je zaključil Shai Gilgeous-Alexander za 82:80.

Ko so Španci še drugič v nizu zapravili napad, je Gilgeous-Alexander, s 30 točkami prvi mož tekme, z dvema prostima metoma povišal prednost na štiri točke in nato s prostih metov postavil končni izid. Španci so namreč zgrešili trojko za podaljšek, Willy Hernangomez je bil s 25 točkami njihov prvi strelec.

Četrtfinalni pari

Italija - ZDA, Litva - Srbija, Kanada - Slovenija, Nemčija - Latvija

Značke: slovenija, kanada

Članki iz rubrike