zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ku
ku
0 03.09.2023 09:27:17

Kdaj bo znan tekmec Slovenije v četrtfinalu? Možni nasprotniki so vsi štirje iz skupine L, želja pa ...

fiba
Slovenija bo morala po zadnji tekmi drugega dela svetovnega prvenstva še malo počakati na svojega nasprotnika v četrtfinalu.

Slovenija se bo ob 13.10 v Okinavi pomerila z Nemčijo za prvo mesto v skupini K, nato pa se bo začelo nestrpno čakanje. Slovenska reprezentanca si ne bo mogla privoščiti nobenega kalkuliranja, malce pred 17.30 pa bo šele jasno, s kom se bo merila za polfinale svetovnega prvenstva.


Ker se slovenska skupina križa s skupino L, so možni tekmeci Kanada, Španija, Brazilija in Latvija, prav vsi pa imajo možnost napredovanja v četrtfinale. Najprej se bosta ob 11.45 pomerila Brazilija in Latvija, ob 15.30 pa sledi še dvoboj Španije in Kanade. Zmagovalca obeh dvobojev se bosta uvrstila v četrtfinale, po mnenju stroke zmaga Kanade ne bi smela biti vprašljiva, precej bolj izenačeno bi moralo biti na tekmi med Latvijo in Brazilijo. Latvija bi v primeru zmage končala kot druga v skupini za Kanado, če bo ta seveda premagala Španijo, Braziliji, ki je na zadnji tekmi kar malce senzacionalno premagala Kanadčane, pa bi zmaga prinesla prvo mesto.

Če bo Slovenija premagala Nemčijo, se bo na prvi stopnički izločilnih dvobojev pomerila z drugouvrščeno ekipo iz skupine L, sicer pa proti prvi.

Članki iz rubrike