zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
1 03.09.2023 07:42:29

Slovenija, pripravi se! Naši košarkarji danes z Nemčijo za prvo mesto v skupini, tu so podrobnosti ...

Profimedia
Košarkarji Slovenije bodo ob 13.10 odigrali zadnjo tekmo predtekmovanja na SP na Okinavi. Z Nemčijo se bodo merili za prvo mesto v skupini in ohranitev stoodstotnega izkupička.

Danes bodo znani še zadnji štirje udeleženci četrtfinala. Poleg Slovencev in Nemcev so si napredovanje med osem najboljših ekip na svetu že priigrali Američani in Litovci. Vse štiri reprezentance so po štirih odigranih tekmah še neporažene. V preostalih dveh skupinah bodo četrtfinalisti znani po zadnjih odigranih tekmah, saj imajo vse reprezentance po tri zmage in poraz.

Slovenija bo četrtfinale igrala v sredo, 6. septembra. Polfinalna obračuna sta 8. septembra, tekma za tretje mesto in veliki finale pa 10. septembra.


Reprezentanci Slovenije in Nemčije imata bogato zgodovino medsebojnih dvobojev, saj sta se pomerili že osemnajstkrat. Enajstkrat so se zmage veselili slovenski košarkarji. Ekipi se redno srečujeta na velikih tekmovanjih in sta se v zadnjih dveh letih pomerili kar štirikrat. Na olimpijskih igrah v Tokiu ter na evropskem prvenstvu v Kölnu je bil uspešnejši #mojtim, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pa je vsaka reprezentanca zabeležila ena zmago.

"Po prespani noči se še bolj zavedamo, kako pomembna je bila zmaga nad Avstralijo. Pokazali smo naš ekipni duh in premagali zelo zahtevnega tekmeca. Tudi v najtežjih trenutkih smo stopili skupaj in igrali predvsem vrhunsko v obrambi, saj smo tekmeca do dveh minut pred koncem pustili pod 70 doseženimi točkami. Tekma proti Nemčiji bo odločala o prvem mestu v skupini. Nasprotnika dobro poznamo. Vemo, da nas čaka še ena trda, težka in močna tekma. Nanjo se bomo dobro pripravili in upam, da ponovimo našo predstavo z zadnje tekme proti Avstraliji," je dejal Bine Prepelič.

Dvoboj med Slovenijo in Nemčijo se bo začel ob 13.10 po našem času, ogledali pa si ga boste lahko tudi v neposrednem televizijskem prenosu na slovenski športni televiziji Šport TV 1.

Značke: košarka, sp, slovenija

Članki iz rubrike