Mobilna verzija
Uroš je padel na kolena Odkrito.si

Uroš Steklasa padel na kolena: Tjašo zasnubil ...

Tanja Žagar2_osebni arhiv Svet24.si

Tanja Žagar bi odprla slaščičarno

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za soboto, 17. marca

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

samuel lucas in hči Njena.si

V šovu Nova zvezda Slovenije tudi hčerka tega ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne doživela pravljico!

STA
STA

Saj ni res, pa je! Zveze so bile v zmoti, zaradi napačne razlage pravil bo tekma z Belorusijo zelo pomembna!

fiba

Tekma z Belorusijo bo po novem še kako pomembna.

Slovenske košarkarje, ki jih danes čaka kvalifikacijska tekma za svetovno prvenstvo z Belorusijo, v Minsku ni presenetil samo polarni mraz, ampak tudi razlaga pravil glede sistema tekmovanja. V drugi del kvalifikacij ekipe prenašajo vse rezultate, ne samo tiste z moštvi, ki se bodo uvrstila v nadaljnje tekmovanje.

Do zmotnega tolmačenja pravil ni prišlo le v slovenski reprezentanci, temveč so podobno razmišljale mnoge druge evropske ekipe. Mednarodna košarkarska zveza Fiba je namreč na predstavitvi sistema tekmovanja med septembrskim evropskim prvenstvom državam pokazala video posnetek, v katerem je razlaga prvega dela tekmovanja, nato pa sledi še opis drugega dela. Pri slednjem je Fiba navedla, da ekipe ta del začenjajo z rezultati iz prvega dela.

V tekmovalnih sistemih je običaj, da ekipe, ki se uvrstijo v nadaljnje tekmovanje, s seboj prenašajo le medsebojne rezultate. Tako so vse do včeraj, ko je vest zaokrožila med evropskimi košarkarskimi zvezami, menili tudi pri Košarkarski zvezi Slovenije, ki je nato zahtevala Fibino razlago in dobila pojasnilo, da je bila ves čas v zmoti.

Novico je za STA potrdil tudi predstavnik za javnost pri Fibi Sakis Kontos, ki je dodal, da se je sinoči na Fibo z enakim vprašanjem obrnilo več kot deset evropskih košarkarskih zvez.

Slovenski košarkarji so v kvalifikacijah za SP do zdaj zabeležili dve zmagi proti Belorusiji in Črni gori ter poraz proti Španiji. Po novem je tako današnja tekma z Belorusijo, ki se bo začela ob 17.30, veliko bolj pomembna, kot so igralci in vodstvo reprezentance menili še manj kot 24 ur nazaj.

Predsednik KZS Matej Erjavec je na to temo povedal: "Glede na drugačno razlago pravil, kot smo jo na večini košarkarskih zvez razumeli do včeraj, bo imela tekma proti Belorusiji pravi tekmovalni naboj in pomen. A Slovenija je evropski prvak in prepričan sem, da bodo naši fantje to potrdili in dokazali tudi s pristopom in igro na tekmi v Minsku."

Značke: košarka , slovenija