Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.02.2018 09:45:12

San Antonio v gosteh presenetil Cleveland

Košarkarji San Antonio Spurs so v severnoameriški ligi NBA gostovali v Clevelandu in pripravili presenečenje ter s 110:94 premagali lanske finaliste NBA, Cavaliers. Junak večera je bil LaMarcus Aldridge, ki je končal pri 27 točkah, Danny Green pa je k zmagi v gosteh dodal 22 točk in pomagal ostrogam do prve zmage po treh zaporednih porazih.

Green je dosegel pet trojk in lepo dopolnil Aldridgea. "Vsaka zmaga je za nas velika zmaga. Ta mesec smo še posebej igrali v slogu toplo - hladno. Premagali smo res dobro ekipo, saj v njej igra najboljši košarkar na svetu," je po tekmi dejal ostrostrelec Green, ki s soigralci ni mogel računati na prvega zvezdnika ekipe, poškodovanega Kawhija Leonarda.

Prvi zvezdnik gostiteljev LeBron James je le malo zaostal za trojnim dvojčkom, saj je končal pri 33 točkah, 13 skokih in devetih podajah, po tekmi pa je imel najkoristnejši igralec (MVP) lige NBA veliko za povedati čez sodnike. Menil je, da so jo tekmeci odnesli s precej nekaznovanimi prekrški nad njim.



"Ne vidim razloga, zakaj sem šel samo štirikrat na črto prostih metov, če pa sem na tekmi vsaj 100-krat pod obročem in dobivam udarce, klofute in podobno," je dejal James, ki meni, da sodniki premalo kaznujejo prekrške nad tistimi, ki gredo na koš, preveč pa ščitijo igralce, ki mečejo dlje od obroča, za tri točke: "Trojke so priljubljene in takšna navodila imajo tudi sodniki. A to ni prav."

Slovenski zvezdnik lige NBA Goran Dragić je bil s svojo ekipo Miami Heat tokrat prost; naslednja tekma ga čaka v torek, ko bo s soigralci gostil Philadelphia 76ers.

Izidi
Cleveland Cavaliers - San Antonio Spurs   94:110
Charlotte Hornets - Detroit Pistons      114:98
Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans   121:123 (podaljšek)
Washington Wizards - Philadelphia 76ers  109:94
Denver Nuggets - Houston Rockets         114:119
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike