klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ku
ku
1 26.11.2017 17:26:20

STE MISLILI, DA GA NE BO? Na tekmo Španije in Slovenije, prihaja tudi LUKA DONČIĆ! Na prav poseben način ...

Dončić je v dresu Reala nezaustavljiv.
Profimedia
Danes ob pol osmih se bosta v Burgosu v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu pomerili Španija in Slovenija. In to bo v vseh pogledih eden vrhuncev prvega Fibinega okna.

To bo ponovitev polfinala evropskega prvenstva, vendar obenem dvoboj skoraj povsem spremenjenih ekip. Od španske iz Istanbula ni ostalo prav nič, v ekipi evropskih prvakov pa manjkajo glavni tvorci največjega uspeha v zgodovini slovenskega športa.

Stavnice prednost dajejo domači ekipi, če pa bi za goste zaigral, denimo, Luka Dončić bi bilo skoraj gotovo drugače. Zvezdnik evropske (in kmalu tudi svetovne) košarke, tako kot številni igralci iz lige NBA in evrolige, od svojega kluba ni dobil dovoljenja za nastop.

Vendar 18-letni Ljubljančan vseeno ni želel zamuditi priložnosti za snidenje s svojimi prijatelji, pri španski zvezi je naročil šest vstopnic neposredno ob parketu, tako da bo lahko s svojimi najbližjimi stiskal pesti za Klemna Prepeliča, Gašperja Vidmarja in njune soigralce, predvsem pa bo skušal svoji ekipi pomagati s pravo energijo. Prav nobenega dvoma ni, da bo osrednji obraz za režiserja teve prenosa.

burgos slovenija


Srečanje bo gostil Coliseum v Burgosu - ovalna dvorana, v kateri sicer prirejajo bikoborbo. Obe ekipi sta v prvem krogu zmagali - Španija v Črni gori, Slovenija pa doma z Belorusijo.

Članki iz rubrike