cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 15.09.2017 17:34:47

Jagodnik: Ne le kolajna, tudi igra, ki jo kažemo, je zgodovinski uspeh

Nikola Miljković
Med najbolj vnetimi navijači slovenske košarkarske izbrane vrste je tudi dolgoletni reprezentant Goran Jagodnik. Sam pravi, da so košarkarji dosegli zgodovinski uspeh, a to ni le osvojena kolajna, ampak tudi igra, ki jo kaže ekipa. "Igra je izredno atraktivna za gledanje, pa še uspešna. Kar smo videli na tem turnirju, je superlativa."

Jagodnik poudarja, da je imela Slovenija vrsto odličnih reprezentanc, tokrat pa so se stvari končno "poklopile". "A srečo si moraš tudi zaslužiti. V tej ekipi je vse razdelano - kdo, kaj, kdaj, zakaj. Ve se, kdo je glavni, kdo pomaga. Vloge so razdeljene, vsak je svojo sprejel in jo odigral. Seveda so takšni turnirji vedno specifični, ena tekma te lahko dvigne, ali pa razbije. Mi tukaj rastemo iz tekme v tekmo, nosi nas elan in nacionalni naboj," je o izbrani vrsti za STA povedal Jlegendarni, ki v ocenjevanju še vedno uporablja besedo mi in dodaja: "Žoga nas enostavno hoče. Vse gre v koš in ta medalja je tudi nekakšna uteha za vse generacije, ki so bile blizu."

A nacionalni naboj in elan sta tudi v preteklosti krasila izbrano vrsto. "Kar nekajkrat je bilo tako, včasih smo to tudi izgubili. A leta 2007 in 2009 je bilo podobno, pa nam je zmanjkalo malce sreče, prišla je kakšna poškodba. Za vsako reprezentanco je najbolj pomembno, da so v njej športniki, ki želijo igrati. Tokrat je tako in pri tem ni pomembno, koliko je kakšen igralec na igrišču, minuto ali pa 30, takrat ko je na terenu, vsak da res vse od sebe. Imamo tudi vrhunskega trenerja in zadeva se je izšla."

Zanimivo je, da je bila slovenska izbrana vrsta v preteklih letih na papirju morda celo močnejša od zdajšnje, Slovenija je imela več košarkarjev v ligi NBA, več nosilcev igre v močnih evropskih klubih in uspešno evropsko Olimpijo. "Tudi v preteklosti smo imeli dobre ekipe, a kot rečeno, se mora vedno sestaviti mozaik. Na Poljskem smo imeli izredno ponesrečen urnik v končnici, za polfinale nam ni ostalo prav nič časa, da bi se odpočili in pripravili na tekmo, poškodoval se je Dragić. V športu je res veliko elementov, ki vplivajo na končni razplet. Tudi kakšna trojka od table je kdaj potrebna za zmago," še pravi Primorec, ki je trenutno povsem vpet v košarko v Kopru.



Za razliko od preteklih let je Slovenija na tokratnem prvenstvu tudi izredno učinkovita. "Imamo odličen trenerski štab, vrhunsko pripravo na nasprotnika in način vodenja. Trenerji so znali igro podrediti Dragiću, ki mu pač ustreza takšen stil igre z veliko koši, pa Dončiću, čeprav je drugačen tip igralca, a se odlično znajde v svoji vlogi, potem pa je tukaj še Randolph. Ostali so svojo igro podredili tej trojici in vloge odigrali vrhunsko. Igramo fenomenalno in ne glede na nasprotnika dosežemo vsaj 90 točk. In če je malo boljša obramba, je razlika lahko na koncu 20 točk kot v polfinalu s Španci."

Ob trojici omenjenih igralcev je za 43-letnega "Jagodo" eden ključnih slovenskih igralcev, ki je zablestel na tem EP, tudi Klemen Prepelič. "V trenutku, ko komu ne gre, vzame tekmecu kakšno žogo, izsili prekršek, zadene trojko in konstantno izstopa s svojimi 15 pomembnimi točkami. Dokazal je, da je dozorel in prebrodil vse mladostniške težave izpred let. Blesti tudi Vidmar, ampak odlični so prav vsi, saj so jih naši najboljši enostavno potegnili za seboj."

Jagodnik je prepričan, da bo Slovenija v finalu ne glede na nasprotnika favorit. "Realno smo med vsemi reprezentancami pokazali največ in gremo po zlato. Sam bi kot tekmeca raje videl Srbe, saj te tekme zdaj spremljam kot navijač, v njihovi ekipi pa je kar nekaj fantov, s katerimi sem igral. Takrat so bili to res še golobradi mladeniči, zdaj pa so nosilci igre."

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike