sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
8 15.09.2017 16:36:55

STE VIDELI TE PRIZORE?! Ne boste verjeli, kaj Slovenci počnejo, da bi lahko odpotovali v Turčijo na veliki finale!

Slovenija v velikem finalu s Srbijo za zlato na EP.
Profimedia
Slovenijo je zajela GROMOZANSKA košarkarska evforija.

Da smo priča zgodovinskim scenam, ni nikakršnega dvoma, kakor tudi, da se zgodovina slovenskega športa piše na novo. Potem ko je slovenska košarkarska reprezentanca v polfinalu razbila Španijo in se brez ENEGA SAMEGA PORAZA prebila vse do finala evropskega prvenstva, je deželico na sončni strani Alp zajela nepopisna evforija. Vročica bo kakopak vrhunec dosegla v nedeljo zvečer, ko bo na sporedu veliki finale, v Istanbulu pa bo po trenutnih predvidevanjih in napovedih za Slovenijo navijalo več kot 5000 ljudi! A bržčas bi jih bilo v Turčiji še več, če številni po veličastni zmagi nad Španijo ne bi ugotovili, da za odhod tja potrebujejo - potni list!

Da, prav ste prebrali. Turčija pač ni v Evropski uniji in osebna izkaznica ni dovolj za vstop vanjo. Brez potnega lista tam niste dobrodošli, kar pa je bila več kot očitno gromozanska težava za številne Slovence. No, sicer rešljiva težava, saj se da potni list dobiti v zelo kratkem času, a problemi nastanejo, ko za ekspresno izdelavo tega dokumente zaprosi na stotine ljudi. To se v tem trenutku dogaja tudi pri nas, pri podjetju Cetis, ki izdeluje osebne listine, so namreč priznali, da se je obseg dela OBČUTNO povečal. Zgolj danes naj bi tako morali narediti precej več kot 300 novih potnih listov (vir: Večer), medtem ko naj bi sicer ob petkih povprečje prioritetnih potnih listin znašalo med 10 in 15.



"Že ves dan dvigujemo telefonske slušalke. Mislim, da bodo telefoni danes pregoreli. Sicer smo že ves teden po malem opažali več nalogov za izdelavo potnih listov, danes pa je pri nas eksplodiralo. Uradno sicer mi ne moremo govoriti o številu danes izdanih potnih listov, to je v pristojnosti Ministrstva za notranje zadeve, lahko pa povem, da jih je veliko," je za časnik Večer povedala tiskovna predstavnica Cetisa Saša Košec Jazbinšek in dodala: "Danes izjemoma lahko ljudje potne liste dvigujejo tudi pri nas. Tako smo se zjutraj dogovorili z Ministrstvom za notranje zadeve. Lahko rečem, da smo se zelo hitro in fleksibilno domenili. Cela Slovenija je stopila skupaj." Tudi pri turistiščni agenciji Kompas danes menda že ves dan "sveti rdeči alarm", prijav za odhod v Istanbul naj bi prejeli že toliko, da naj bi bilo v tem trenutku v čakalni vrst krepko prek 400 ljudi!

Ni kaj, šport res združuje! Tudi vse prevečkrat sprte Slovence ...

Članki iz rubrike