Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

masterchef-finale-2024 Njena.si

Zaključek šova MasterChef: 'Naj zmaga najboljši!'

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

STA
STA
0 05.09.2017 08:41:12

Klemen Prepelič: Tekmo za tekmo po prvo mesto

www.alesfevzer.com
Po dnevu premora se bodo slovenski košarkarji danes vrnili na parketu dvorane Hartwall v Helsinkih. Že ob 12.45 jih čaka na papirju najlažji tekmec v skupini A Islandija.

Slovenija in Islandija se nahajata na različnih bregovih; Goran Dragić in druščina imajo po treh krogih prav toliko zmag in so na vrhu razpredelnice, Islandija, ki drugič v zgodovini nastopa na turnirju najboljših ekip stare celine, pa še vedno lovi svojo premierno zmago na evropskih prvenstvih.

Navkljub trem porazom s povprečno razliko več kot trideset točk, so Islandci v Helsinkih pustili dober vtis. Na vseh tekmah so bili ob polčasu relativno blizu tekmecem - proti Grkom so zaostajali za štiri točke, proti Poljski za deset in s Francijo sedem, predvsem pa imajo simpatične in glasne navijače. Na uvodnih tekmah se jih je na tribunah zbralo približno 3000.

"Islandija igra z veliko energije vseh štirideset minut ne glede na rezultat. Nima veliko visokih igralcev, ima pa zato dobre strelce z razdalje, ki hkrati želijo igrati čim hitrejšo košarko," pravi Aleksander Sekulić, pomočnik selektorja, Klemen Prepelič pa dodaja: "Tako kot na vseh treh dosedanjih tekmah moramo gledati samo nase."



Sloveniji četrta zaporedna zmaga še ne bi prinesla najmanj drugega mesta v skupini. Pomembna bosta tudi kasnejša obračuna v Helsinkih, Poljska - Francija in Finska - Grčija. V najslabšem primeru lahko Slovenija ob porazu v zadnjem krogu s Francijo pade celo na tretje mesto. A ker je položaj v skupini B, s katero se križajo moštva iz Helsinkov, še bolj negotov, je najbolj pomembno, da ima Slovenija že zagotovljeno nadaljevanje prvenstva v Istanbulu. Ne glede na mesto, ki ga bo zasedla po prvem delu, bo tekmo osmine finala igrala v soboto, 9. septembra.

"Gremo tekmo za tekmo po prvo mesto. Izjav glede naslednje, torej Francije, vam sploh ne morem dati, ker je nimam v glavi, kar se tiče druge skupine pa je v njej pet reprezentanc, ki sodijo v širši krog favoritov za medalje in vsaka je po svoje neugodna," dodaja Klemen Prepelič.

V skupini B imajo Italija, Nemčija in Litva po dve zmagi in poraz, Gruzija, Ukrajina in Izrael pa so pri izkupičku 1-2. Položaj v Tel Avivu bo malce bolj jasen po nocojšnjih tekmah Ukrajina - Litva, Italija - Nemčija in Izrael - Gruzija.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike