evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
1 03.09.2017 10:58:33

Igor Kokoškov brez dlake na jeziku o Dončiću: Njegovo obnašanje ni popolno, toda ...

FIBA
Po zmagi nad Finsko je o Luki Dončiću, ki na tem prvenstvu še ni pokazal vsega svojega znanja, spregovoril selektor Igor Kokoškov.

Osemnajstletni fenomen slovenske košarke je na zadnji tekmi s Finsko k zmagi prispeval 8 točk (na prvi jih je proti Poljski dosegel 11), v njegovi igri pa je bilo videti, da (še) ni na želeni ravni. Predvsem se mladenič velikokrat razburja zaradi malenkosti in energijo izgublja tudi zaradi kakšnih sodniških odločitev.

"Vsi mu moramo pomagati. Nadarjen košarkar je. Bolj odgovoren mora biti do ekipe in sebe. Mi moramo biti potrpežljivi. Stopnja odraščanja namreč traja. Pameten človek se uči od drugih napak, ne iz svojih. Ne bi rekel, da je obnašanje perfektno, vendar iz tega ne bi delal zgodbe. Tu so veterani, ki ga morajo podpirati, da najde stabilnost in igra agresivno. Da izpolnjuje obveznosti v napadu in v obrambi. On je kompleten igralec. Luka ni le strelec. Njegova vsestranskost mora odpreti nove vidike, da bo tudi boljši obrambni igralec. Michael Jordan je bil najboljši igralec leta. Vsi ti igralci si postavijo nove cilje. Svoj učinek ne sme gledati le skozi prizmo točk, asistenc, vodje, skokov … Lahko igra bolje," je Kokoškov povedal v izjavah za Sportal. 

Članki iz rubrike