sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 30.11.2023 10:49:46

Jokić z novo izjemno predstavo vodil branilce naslova do zmage

Profimedia
Srbski zvezdnik Nikola Jokić je s trojnim dvojčkom, z 32 točkami, s 15 podajami in z desetimi skoki, vodil Denver Nuggets do zmage v severnoameriški košarkarski ligi NBA nad Houston Rockets s 134:124. Za domačo zmago branilcev naslova je Michael Porter mlajši dodal 30 točk, deset skokov in pet podaj.

Denver je po deveti zmagi v svoji dvorani drugi na zahodnem delu lige. Prvaki imajo 13 zmag in šest porazov, prav toliko izgubljenih dvobojev ob dveh zmagah manj ima na tretjem mestu v tem delu NBA Dallas Luke Dončića, ki bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto doma proti Memphis Grizzlies.

Philadelphia 76ers je brez obolelega najkoristnejšega igralca lige v prejšnji sezoni, Kamerunca Joela Embiida, izgubila, a bi lahko imela 13 zmag in pet porazov, tako kot Orlando. S 124:114 jo je premagala ekipa New Orleans Pelicans. Embiid je tudi prvi strelec sezone s povprečjem 32 točk na tekmo.

Prvi strelec Philadelphie je bil Tyrese Maxey s 33 točkami, za pelikane sta se izkazala Zion Williamson z zolj enim zgrešenim metom iz igre (33 točk, osem skokov, šest podaj, tri ukradene žoge) in C.J. McCollum (20 točk). Slednji se je vrnil po treh tednih premora zaradi poškodbe.


Nemec Franz Wagner je z 31 točkami popeljal Orlando Magic do osme zmage v nizu, v Washingtonu je njegova ekipa premagala Wizards s 139:120 ter z eno zmago manj in porazom več ne zaostaja veliko za tokrat prostim Bostonom, vodilno ekipo lige.

Orlando je z istim izkupičkom kot Milwaukee drugi na vzhodnem delu NBA in tretji v celotni ligi za vodilno ekipo zahodnega dela Minnesoto. Magic lahko izenači klubski rekord zaporednih zmag v noči na soboto po slovenskem času, ko se bo znova pomeril z igralci iz ameriške prestolnice.

Tokrat so Magic prišli do zmage s kar 60,7-odstotnim metom. Dober strelski večer Wagnerja sta dopolnila rezervist Cole Anthony (25 točk) in Jalen Suggs z rekordom sezone (22), a se je ob zmagi poškodoval gleženj Paolo Banchero, ki je bil lani prvi v naboru novincev lige.

V gosteh sta zmagali obe ekipi iz Los Angelesa, Sacramento Kings so izgubili proti Clippers s 117:13, Lakers pa so s 133:107 premagali Detroit Pistons. V Toronto so Raptors ugnali Phoenix Suns s 112:105, Memphis Grizzlies pa so bili doma boljši od Utah Jazz s 105:91.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike