sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 28.11.2023 07:24:17

Brutalno! LeBron je doživel najhujši poraz v karieri, noro, kaj se je dogajalo na parketu ... (video)

Profimedia
Pester večer v ligi NBA.

Kamerunski košarkar Joel Embiid je s šestim trojnim dvojčkom (30 točk, 11 skokov, 11 podaj) v severnoameriški ligi NBA popeljal Philadelphia 76ers do visoke zmage s 138:94 nad Los Angeles Lakers.  Štirikratni MVP lige LeBron James je bil prvi strelec kalifornijske ekipe z 18 točkami, vseeno pa je doživel najhujši poraz v dolgoletni karieri. Lanski najkoristnejši igralec (MVP) lige Embiid je dosegel prvi trojni dvojček v sezoni že po treh četrtinah, Sixers pa so zadeli kar 22 trojk, eno manj od klubskega rekorda.

"Poskušamo igrati zmagovalno košarko," je po tekmi dejal 29-letni Embiid: "Ko so moji soigralci popolnoma odprti, jim želim zagotoviti lahke mete in s tem tudi sebi olajšam igro. Zabavamo se na parketu, ko si podajamo žogo. Ta ves čas kroži. A vse se začne pri dobri obrambi."

Tyrese Maxey je bil prvi strelec tekme z 31 točkami in osmimi podajami.

Na drugi strani James še nikoli ni doživel poraza za 44 točk vse od prvenca v ligi leta 2003. "Kaj je treba spremeniti, da se to ne bo ponovilo? Veliko," je dejal 38-letni James brez oklevanja po tekmi, na kateri ni zbral niti enega skoka.



V senci hudega poraza je ostal podatek, da je James po tej tekmi postal košarkar z največ odigranimi minutami v zgodovini prvenstva NBA in je na mestu rekorderja zamenjal nekdanjega igralca LA Lakers, Kareema Abdul-Jabbarja."Ubili so nas na črti za tri točke," je dodal prvi zvezdnik lige James: "Zadevali so koše. Dobro so igrali in zasluženo pometli z nami." Anthony Davis je za goste iz Los Angelesa dodal 17 točk in 11 skokov.

Philadelphia je z 12. zmago (ob petih porazih) napredovala na drugo mesto za vodilnimi v vzhodni konferenci, Boston Celtics, medtem ko so Lakers (10-8) zdrsnili na osmo mesto na zahodu.

Na obračunu najslabših moštev lige NBA v Detroitu je Kyle Kuzma iz Washingtona dosegel 32 točk, zbral 12 skokov in dodal osem podaj ter s 126:107 popeljal gostujoče Wizards do zmage nad Pistons. To je bila za čarovnike prva zmaga po devetih tekmah, bati pa so izgubili še na 14. zaporedni tekmi.

V Indiani je blestel Jerami Grant s 34 točkami, Malcolm Brogdon jih je za zmago Portland Trail Blazers s 114:110 nad Pacers dodal 24, bahamski center Deandre Ayton pa 22 ter 13 skokov. Prvi strelec gstiteljev je bil Tyrese Haliburton s 34 točkami.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike