sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 25.11.2023 09:58:36

Noro! Jokić je prikazal tekmo sezone, a to ni bilo dovolj! Šokantno so izpadli proti ...

Profimedia
Ekipa Orlando Magic je v dvoboju vodilnih ekip vzhodnega dela severnoameriške košarkarske lige NBA doma premagala Boston Celtics s 113:96, a so poraženi zeleni ostali v vodstvu celotne lige. Igralci Houston Rockets so premagali Denver Nuggets s 105:86 in branilce naslova prvaka izločili iz dodatnega turnirja med sezono.

Jalen Green s 25 točkami in Alperen Sengun z 21 točkami in 15 skoki sta vodila rakete do prepričljive zmage nad prvaki, za katere je sicer srbski center Nikola Jokić dosegel zanj rekordnih 38 točk v sezoni ter temu dodal 19 skokov in osem podaj. Goste, izgubili so petič na zadnjih sedmih tekmah, je pokopal le 34-odstotni met iz igre, domači pa so dva dni po zmagi nad Denverjem prišli do novega velikega skalpa.

Moritz Wagner je v igro Orlanda stopil s klopi za rezerve in se izkazal s 27 točkami. S tem je bil prvi strelec tekme, za domače je Paolo Banchero prispeval 23 točk in sedem skokov. V vrstah ta čas vodilne ekipe lige, ki je doživela največji poraz v sezoni, je 26 košev zabeležil Jayson Tatum, Jaylen Brown pa 18. Slednji je 12 točk dosegel v prvi četrtini, v preostalih pa je iz 17 poskusov zadel le enkrat.

Tako kot Boston je tudi ta čas prvouvrščena ekipa na zahodnem delu klonila. Timberwolves so v Minnesoti premagali igralci Sacramento Kings s 124:111. V vrstah Kings, ki so po treh tekmah neporaženi v skupini dodatnega turnirja, je bil najbolj učinkovit De'Aaron Fox (36 točk, 12 podaj).

Tri zmage v skupinskem delu medsezonskega turnirja imajo tudi Milwaukee Bucks po zmagi s 131:128 proti Washington Wizards. Brook Lopez je z zanj rekordnimi 39 točkami v sezoni vodil napad Milwaukeeja, ki je prvič v zgodovini na eni tekmi imela tri igralce s 30 ali več točkami na tekmo. Grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo in Damian Lillard sta jih namreč dosegla 31.

Phoenix Suns je ob 40 točkah Devina Bookerja obdržal možnost za napredovanje iz skupine dodatnega turnirja po zmagi s 110:89 nad Grizzlies v Memphisu, čeprav zaradi poškodbe desne noge ni igral zvezdnik Kevin Durant.

Timberwolves so po četrtem porazu ob enajstih zmagah ostali na čelu zahodnega dela, enak izkupiček ima na drugem mestu Oklahoma City Thunder, eno zmago manj in poraz več pa na tretjem Dallas Mavericks Luke Dončića. Tokrat prosta ekipa slovenskega zvezdnika bo naslednjo tekmo igrala v noči na nedeljo po slovenskem času v Los Angelesu pri Clippers. Ti so doma izgubili proti New Orleans Pelicans s 106:116.

Članki iz rubrike