sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ku
ku
0 10.09.2017 19:40:29

Branilci naslova zanesljivo do četrtfinala z Nemci, diši po polfinalu Slovenija – Španija

Po Latviji in Srbiji se je v četrtfinale letošnjega evropskega košarkarskega prvenstva uvrstila tudi Španija, ki je v današnji tretji tekmi premagala Turčijo s 73:56. Branilka naslova z zaključnega turnirja pred dvema letoma v Franciji se bo v četrtfinalu pomerila z Nemčijo, ki je v soboto izločila Francijo in slavila s 84:81.

Pred drevišnjo zadnjo tekmo osmine finala med Hrvaško in Rusijo so znani že trije četrtfinalni pari. Slovenija, ki je v osmini finala zanesljivo premagala Ukrajino z 79:55, se bo za preboj med štiri pomerila z Latvijo, druga para pa sta Nemčija - Španija in Srbija - Italija. Zmagovalko drevišnje tekme v četrtfinalu čaka Grčija.


Španci so pred začetkom zaključnega turnirja veljali za glavne pretendente za zlato odličje, kar dokazujejo tudi na parketu. V skupinskem delu v romunskem Cluju so dosegli pet zmag, potem ko so premagali Hrvate, Črnogorce, Madžare, Čehe in Romune, ter imajo ob Slovencih edini 100-odstotni izkupiček na letošnjem prvenstvu.

Svoje skrbno negovane košarkarske mišice so izbranci italijanskega strokovnjaka na španski klopi Sergia Scariola pokazali tudi na dvoboju proti gostiteljem zaključnih tekem v Istanbulu. Najbolj učinkovit igralec španske izbrane vrste na današnji tekmi je bil Ricky Rubio s 15 točkami, po 11 sta jih dosegla izkušena Pau Gasol in Sergio Rodriguez. Pri Turkih je bil najbolj učinkovit Furkan Korkmaz z 20 točkami, Melih Mahmutoglu jih je dosegel deset.

Značke: košarka, ep

Članki iz rubrike