sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ku
ku
3 10.09.2017 15:34:47

To pa je priznanje! Zvezdnik Orlanda Slovenijo dvignil visoko v nebo

Profimedia
Slovenija je danes dobila tekmeca v četrtfinalu evropskega prvenstva - to bo Latvija, ki je v osmini finala visoko, kar za 32 točk, odpravila Črno goro.

Eden tistih, ki bi lahko Črno goro popeljali višje od osmine finala, če bi imel večjo pomoč svojih soigralcev, je gotovo Nikola Vučević, član Orlanda v ligi NBA. V Švici rojeni košarkar, ki je bil leta 2011 kot 16. po vrsti izbran na naboru za ligo NBA, je po današnji tekmi dejal, da je uvrstitev v osmino finala v tem trenutku realnost črnogorske košarke.


"Latvijci so igrali res odlično, zato jim je treba čestitati. Vse so zadeli, ampak že pred tekmo smo vedeli, da je met njihovo največje orožje. Nismo spoštovali dogovora, nismo bili agresivni. To je bil za nas težak poraz, nismo želeli, da se bo za nas tako končalo evropsko prvenstvo. Ampak, to je naša realnost," je dejal 213 centimetrov visoki Vučević, ki je v točkah s 25:18 izgubil interni dvoboj z Latvijcem Kristapsom Porzingisom.

Ko so ga novinarji vprašali, kdo bo po njegovem mnenju osvojil vse tri kolajne, pa je zapihal tudi na dušo Slovencev: "Razmišljal sem o Francozih, ampak so izgubili z Nemčijo in izpadli. Jasno, na prvo mesto postavljam Špance, tu je Srbija, neugodni bodo Latvijci, blizu so Slovenci. Ampak, če moram določiti prve tri, bi se odločil za Španijo, Srbijo in Slovenijo."

Članki iz rubrike