Mobilna verzija
benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

sasa einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler: Končno vem, kaj je zares ...

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

ku
ku

Prvi turško-grški incidenti v Istanbulu (video)

Tudi ob košarkarskih tekmah lahko zavrejo navijaške strasti. Še posebej v Istanbulu, kjer je pred leti na ulici življenje izgubil navijač Crvene zvezde.

Danes bo Istanbul gostil polfinalni tekmi evrolige. Medtem ko bo domači Fenerbahče (vsaj kar zadeva navijaške incidente) v turškem peklu, vendar brez omembe vredne španske protiuteži, gostil Real s slovenskim adutom Luko Dončićem, še pred tem pa se bosta brez navijaške napetosti srečala moskovski CSKA in Olympiakos, je vroče izven dvorane.

Tarče domačih huliganov so kajpak grški navijači. Kot poročajo turški mediji, je 15 navijačev iz Pireja, ki so se sprehajali blizu glavnega trga Taksim, napadla skupina domačinov. Ti so najprej zažgali pirotehnično sredstvo in ustvarili ogromno dima, potem pa ob vzklikanju "Istanbul, Istanbul" z noži krenili nad Grke. Enega naj bi ranili v nogo, drugega naj bi porezali po obrazu, s hladnim orožjem naj bi bili ranjeni vsaj še trije, nihče od njih pa naj ne bi bil v življenski nevarnosti.

Kmalu po napadu so na prizorišče prišli policisti v civilu in umirili situacijo. Napadalci gotovo niso člani glavne navijaške skupine Fenerbahčeja iz Istanbula. Po enem scenariju gre za privržence tega kluba, ki so v Istanbul pripotovali iz mesta Maltepe, po drugem scenariju gre celo za navijače mestnega tekmeca Bešiktaša.

Danes ob 17.30 bo dvorana Sinan Erdem Dome gosila polfinalni dvoboj med CSKA-jem in Olympiakosom, tri ure pozneje pa še poslastico ali finale pred finalom - obračun Fenerbahčeja in madridskega Reala.