favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 17.05.2017 12:42:20

Sin slovitega košarkarja toži zvezdnika lige NBA: Naročen napad, maščevanje in kraja

Košarkar Rocketsov James Harden.
Reuters
Proti zvezdniku košarkarskega moštva Houston Rockets Jamesu Hardnu je bila vložena civilna tožba. Kandidata za najkoristnejšega igralca lige NBA toži Moses Malone mlajši, sin legende severnoameriške košarke Mosesa Malona. Malone Jr. Hardnu očita, da naj bi skupini moških naročil, da so ga pretepli in ga oropali pred nočnim lokalom v Houstonu.

Harden in njegova ekipa Houston Rockets sta izpadla v polfinalu zahodne konference končnice severnoameriške lige NBA. Košarkarje Houstona je izločilo moštvo San Antonio Spurs. S tem, ko se ni uvrstil v finale Zahoda, je Harden bržkone zapravil tudi možnosti, da bi ga razglasili za najkoristnejšega igralca (MVP). A težav za Hardna s tekmovalnim premorom ni bilo konec. Mediji onstran Atlantika poročajo o civilni, torej odškodninski tožbi, ki jo je vložil sin znamenitega očeta, člana košarkarskega hrama slavnih Mosesa Malona.

Moses Malone Jr. v tožbi trdi, da je Harden najbolj odgovoren, da so ga pretepli in oropali pred nočnim lokalom s striptizetami v Houstonu. Incident naj bi se zgodil junija lani. Malone je prepričan, da je Harden plačal skupini moških 20.000 ameriških dolarjev, da so ga pretepli pred lokalom. Trdi, da je šlo pri naročenem napadu nanj za maščevanje Hardna, ki ga je, kot trdi Malone, ujezila objava na Facebooku, češ da je zvezdnik raket zaračunal 249 dolarjev staršem otrok za udeležbo na košarkarskem kampu, s čimer je samodejno izključil revnejše otroke.

V tožbi, ki so jo pridobili ameriški mediji, je zapisano, da se je napad na Malona zgodil 25. junija lani pred nočnim lokalom V Live strip club, potem ko ga redar z imenom Darian Blount ni spustil v klub. Blount je menda nato poklical tri moške, eden od domnevnih napadalcev pa naj bi napadenemu Malonu zabrusil, da ga je treba kaznovati zaradi nespoštovanja Jamesa Hardna. Malone je v prijavi policiji dejal, da so ga večkrat udarili v obraz in ga zbrcali ter mu ukradli nakit, med drugim dragocene uhane z diamantom, v vrednosti 50.000 ameriških dolarjev.



Policija je Blounta in ostale tri moške kazensko ovadila za oboroženi rop. Malone pa je prepričan, da je napad naročil Harden, saj naj bi videl sms sporočila, ki naj bi dokazovala zvezdnikovo udeležbo v napadu nanj. "Zbrali smo pričanja kar nekaj ljudi, ki trdijo, da je bil James Harden zelo vznemirjen zaradi objave na Facebooku večer pred napadom in da je zaradi objave naročil napad," je za medijsko hišo ESPN dejal pravni zastopnik Malona George Farah. Tako Malone in Harden sta bila sicer redni stranki omenjenega kluba.

Odvetnik Hardna Rusty Hardin je v izjavi za Fox News v celoti zavrnil obtožbe: "Sem povsem pomirjen, kajti vse obtožbe proti mojemu klientu so neresnične. Bojim se, da gre za še en primer, ko želijo ljudje izsiliti veliko denarja, potem ko so ugotovili, da so odgovorni ljudje brez denarja."

Malone z odškodninsko tožbo zahteva od Hardna poplačilo enega milijona ameriških dolarjev za prizadejane hude duševne bolečine in psihično stisko, stroške zdravljenja, telesno poškodbo in izgubo osebne lastnine.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike