Mobilna verzija
STA
STA

Ljubljančani in Jeseničani zanesljivo do prve zmage

V prvih tekmah končnice hokejskega državnega prvenstva, ki se je začela danes, sta favorita za uvrstitev v finale dosegla zanesljivi zmagi. Sij Acroni Jesenice so v prvi četrtfinalni tekmi premagale Crveno zvezdo s 5:1 (2:0, 1:1, 2:0), Olimpija pa Maribor z 8:1 (2:0, 2:1, 4:0).

Po rednem delu DP, v katerem so nastopala slovenska moštva in še nekaj tujih, si je najboljša šesterica zagotovila končnico, pridružila pa sta se še najboljša slovenska kluba Olimpija in Sij Acroni Jesenice, ki v prvem delu nista nastopala.

Ljubljančani in Jeseničani so kot člani mednarodnih lig, Ebel in alpske lige, dobili startni izhodišči 1 in 2 za polfinale. Od klubov iz DP pa so v končnico prišli ECE Celje, Triglav Kranj, Playboy Slavija, MK Bled, Crvena zvezda in Maribor.

V četrtfinalu so pari Olimpija - Maribor, Sij Acroni Jesenice - Crvena zvezda, ECE Celje - MK Bled in Triglav - Playboy Slavija.

Moštva igrajo na dve zmagi. Beograjski klub bo tudi drugo tekmo igral v gosteh, že v sredo na Jesenicah, preostali klubi bodo druge tekme igrali v četrtek. Če po dveh četrtfinalnih dvobojih ne bo zmagovalca, bodo odločale tretje tekme, ki bodo na sporedu v petek, 17. marca.

Polfinale DP bodo zmagovalci četrtfinala igrali naslednji teden. Pomerili se bodo zmagovalci parov Olimpija/Maribor in Triglav/Playboy Slavija ter Sij Acroni Jesenice/Crvena zvezda in ECE Celje/MK Bled.


ČETRTFINALE, PRVE TEKME

Olimpija - Maribor 8:1 (2:0, 2:1, 4:0)
Sij Acroni Jesenice - Crvena zvezda 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
ECE Celje - MK Bled 6:5 (1:1, 4:1, 1:3)
Triglav - Playboy Slavija 2:5 (0:5, 1:0, 1:0)

DRUGE TEKME (15. marec)
18.30 Jesenice: Crvena zvezda - Sij Acroni Jesenice

- četrtek, 16. marec:
18.30 Maribor - Olimpija
18.00 MK Bled - ECE Celje
19.00 Playboy Slavija - Triglav

MOREBITNE TRETJE TEKME (17. marec)
Olimpija - Maribor
Sij Acroni Jesenice - Crvena zvezda
ECE Celje - MK Bled
Triglav - Playboy Slavija