Mobilna verzija
STA
STA

Olimpija za polfinale z Mariborom, Jeseničani s Crveno zvezdo

Tit Košir

Ta teden se bo v hokejskem državnem prvenstvu začela končnica. Po rednem delu, v katerem so nastopala slovenska moštva in še nekaj tujih, si je najboljša šesterica zagotovila končnico, pridružila pa se bosta še najboljša slovenska kluba Olimpija in Sij Acroni Jesenice, ki v prvem delu nista nastopala.

Ljubljančani in Jeseničani so kot člani mednarodnih lig, Ebel in alpske lige, dobili startni izhodišči 1 in 2 za polfinale. Od klubov iz DP pa so v končnico prišli ECE Celje, Triglav Kranj, Playboy Slavija, MK Bled, Crvena zvezda in Maribor.

Prve tekme četrtfinala, moštva igrajo na dve zmagi, bodo v torek, 14. marca, pari pa so Olimpija - Maribor, Sij Acroni Jesenice - Crvena zvezda, ECE Celje - MK Bled in Triglav - Playboy Slavija.

Beograjski klub bo tudi drugo tekmo igral v gosteh, že v sredo na Jesenicah, preostali klubi bodo druge tekme igrali v četrtek, ko bodo gostitelji nižjepostavljena moštva.

Če po dveh četrtfinalnih dvobojih ne bo zmagovalca, bodo odločale tretje tekme, ki bodo na sporedu v petek, 17. marca, znova na terenu višjepostavljenih ekip.

Polfinale DP bodo zmagovalci četrtfinala igrali naslednji teden.

Značke: hokej , dp , jesenice , olimpija