Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.03.2017 12:50:42

Četrtfinale hokejskega DP se bo začel 14. marca

Tit Košir
Hokejska zveza Slovenije je sporočila datume tekem končnice državnega prvenstva, ki se bo začela 14. marca. Takrat bo šest najboljših ekip iz prvega dela DP, ki še poteka, ter Olimpija in Sij Acroni Jesenice začelo boje za naslov prvaka v sezoni 2016/17.

Kot je sporočila HZS, je termine četrtfinalnih in polfinalnih tekem uskladilo predsedstvo zveze na redni seji v začetku tega tedna.

V končnici državnega prvenstva bodo nastopali slovenski klubi ter Crvena zvezda kot najboljši tuji klub iz prvega dela DP. V četrtfinalu in polfinalu bodo moštva za napredovanje potrebovala dve zmagi, medtem ko bosta finalista državnega prvenstva igrala na tri zmage. O tretjem mestu državnega prvenstva bo odločala ena tekma.


Klubom so pred začetkom končnice določili startne številke, pri čemer imajo prednost domačega igrišča višje uvrščena moštva po rednem delu tekmovanja: 1. Olimpija, 2. Sij Acroni Jesenice, od 3. do 8. pa slovenski klubi in Crvena zvezda glede na razvrstitev v rednem delu tekmovanja.

Četrtfinale se bo začel 14. marca, Olimpija bo igrala z osmim po rednem delu, Sij Acroni Jesenice s sedmim, para pa sta še 3. - 6. ekipa ter 4. - 5. ekipa. Druge tekme bodo v četrtek, 16. marca, morebitne tretje pa v petek, 17. marca.

Polfinale se bo začel 20. marca, para sta zmagovalec 1./8. - zmagovalec 4./5. ter zmagovalec 2./7. - zmagovalec 3./6. Drugi tekmi bosta v četrtek, četrtek, 23. marca, morebitna tretja pa v petek, 24. marca.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike