zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

hu
hu
11 25.04.2024 07:27:16

Največji kralj! Noro, kako je Kopitar prinesel zmago nad favoriti (video)

Hokejisti Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL v gosteh premagali Edmonton Oilers in serijo v zmagah izenačili na 1:1.

Srečanje je po dveh minutah in šestih sekundah podaljška odločil Anže Kopitar. Slovenski kapetan zmagovitih gostov je dosegel tri točke, prvi dve s podajama za vodstvo z 2:0.  Kralji so izgubili prvo tekmo, prav tako v Kanadi, s 4:7. Šestintridesetletni Hrušičan se tedaj ni vpisal med strelce ali podajalce.

Na drugi tekmi serije je Adrian Kempe po podajah Kopitarja v četrti minuti tekme zadel za 1:0, nato je povišal ob koncu 15. minute. Tedaj je Kopitar v protinapadu natančno podal pred vrata, plošček pa je v zraku s palico v gol preusmeril Kempe. Slabi dve minuti pred koncem uvodne tretjine je bilo 3:1 za goste, ko je bil uspešen Drew Doughty.

Pred tem je izid znižal Brett Kulak. Domači so z edinima goloma v drugem delu izenačili, uspešna sta bila Dylan Holloway in Zach Hyman. V drugi minuti zadnje tretjine je kralje v vodstvo znova povedel Kevin Fiala. Minuto in 37 sekund pozneje je znova izenačil Holloway.

Ekipi se bosta sedaj preselili v Los Angeles, kjer bo tretji dvoboj v soboto ob 4.30 po slovenskem času.

Prav tako na zahodnem delu lige so branilci naslova, Vegas Golden Knights, s 3:1 v Dallasu se drugič premagali Stars in povedli z 2:0 v zmagah. Na vzhodnem delu pa je v Torontu ekipa Boston Bruins s 4:2 premagala Maple Leafs in z 2:1 ponovno prevzel vodstvo v dvoboju. Pri treh zadetkih kosmatincev je sodeloval Brad Marchand, zabil je dva gola in imel še asistenco.

Značke: kopitar, nhl

Članki iz rubrike