Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 23.04.2024 07:21:46

Kopitar s kralji za začetek brez možnosti proti Edmontonu

Profimedia
Slovenski hokejski as Anže Kopitar je z Los Angeles Kings na prvi tekmi četrtfinala zahodne konference v končnici severnoameriške lige NHL izgubil proti Edmonton Oilers s 4:6. Šestintridesetletni Hrušičan se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Za kralje, ki so tudi v minuli sezoni izpadli v četrtfinalu zahoda proti Edmontonu, se je dvoboj začel slabo. Že po prvi polovici prve tretjine je Edmonton vodil z 2:0 po golih Zacha Hymana in Adama Henriquea. Podobno se je sprva odvijala tudi druga tretjina, ko sta v prvi polovici te zadela Hyman drugič in Ryan Nugent-Hopkins.

Nato se je prebudil tudi LA in prek Mikeyja Andersona in Adriana Kempeja pred zadnjo tretjino znižal na 2:4. Toda domači so imeli ob bučni podpori domačih pristašev hokeja nov odgovor s hitrima goloma Leona Draisaitla in "hat-trickom" Hymana za 6:2.

Kralji so v zadnjih treh minutah dvoboja sicer prišli do znižanja na 4:6 po zadetkih Pierre-Luca Duboisa in Trevorja Moora, Warren Foegele pa je 28 sekund pred koncem zadel v prazno mrežo za končnih 7:4 v korist domačih.

Naftarji tako ostajajo zakleti za Los Angeles. Potem ko so lansko serijo končnice dobili s 4:2 v zmagah, so to sezono dobili tri od štirih tekem v rednem delu in za začetek četrtfinala zahoda še enkrat vzeli mero Kopitarjevim kraljem.



Blestel je Hyman s tremi goli in podajo, kapetan domačih Connor McDavid pa je zbral kar pet podaj. Štiri je prispeval tudi Evan Bouchard, Draisaitl in Henrique pa sta dosegla po gol in podajo. Cam Talbot je v vratih kraljev ustavil 32 od 38 strelov, Stuart Skinner pa je pri domačih zbral 29 obramb.

Naslednji obračun bo prav tako v Edmontonu, in sicer v noči s srede na četrtek ob 4. uri.

Ponoči so bile na sporedu še tri tekme. Prvaki Vegas Golden Knights so v gosteh s 4:3 premagali najboljšo zahodno zasedbo rednega dela Dallas Stars za vodstvo z 1:0 v seriji.

Na vzhodu so Carolina Hurricanes po zmagi s 5:3 proti New York Islanders povedli z 2:0 v seriji, Toronto Maple Leafs pa so z gostujočo zmago s 3:2 izenačili serijo proti Boston Bruins na 1:1.

Značke: hokej, nhl, končnica, slovenci

Članki iz rubrike