nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 19.04.2024 10:02:52

Kopitarjevi kralji z zmago končali redni del sezone

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi Slovenec Anže Kopitar, so z zmago končali redni del sezone severnoameriške lige NHL. Tekmo proti Chicago Blackhawks je po šestih sekundah podaljška v prid kraljev odločil Adrian Kempe za zmago s 5:4. V prvem krogu končnice se bodo kralji pomerili z Edmonton Oilers.

Kopitar je na zadnji tekmi rednega dela sezone v 18:55 minute zbral dva strela proti vratom tekmeca in ni dosegel točke.

Pred zadnjim krogom rednega dela so bili v igri za končnico za kralje tako Edmonton Oilers kot Dallas Stars, vodilna ekipa zahodne konference in skupno druga v ligi.

LA Kings so na zadnji tekmi - branilci Stanlyjevega pokala Vegas Golden Knights so na zadnji tekmi z 1:4 izgubili proti Anaheim Ducks - osvojili več točk kot ekipa iz Las Vegasa. S tem so si zagotovili tretje mesto v pacifiški skupini in boj v prvem krogu proti naftarjem.

Kralji so končali na skupnem 12. mestu v ligi z 99 točkami, s 114 točkami so bili po 82 tekmah najboljši New York Rangers. Pred Kings so bili v pacifiški skupini še skupno šesti Vancouver Canucks (109) in Oilers (104).



V Los Angelesu so štiri minute pred koncem uvodne tretjine povedli igralci Chicaga, ko je bil uspešen Lukas Reichel. V drugem delu so sledili trije goli domačih, za vodstvo s 3:1 so bili uspešni Viktor Arvidsson, Quinton Byfield in Trevor Moore. Zadnjo tretjino so izvrstni začeli gosti in s tremi goli v nizu povedli s 4:3.

Arvidsson je s svojim drugim zadetkom minuto in 21 sekund pred koncem tekmo popeljal v podaljšek, ki pa ga je bilo ekspresno hitro konec, ko je s sredine igrišča pred gol gostov neovirano prišel Kempe. Ta je imel poleg odločilnega gola še podajo. Tri točke sta dosegla z goloma in podajo Arvidsson in Phillip Danault s tremi asistencami. Blackhawks so za konec sezone izgubili šestič v nizu.

Edmonton, ki ga je za zaključek sezone s 5:1 nadigrala ekipa Colorado Avalanche, pa bo tekmec Kings v prvem krogu izločilnih bojev še tretjič po letih 2022 in 2023. Obakrat je bil v seriji uspešnejši Edmonton.

Lani so kralji povedli z 2:1 v zmagah, nato so naftarji dobili tri tekme zaporedoma in se uvrstili v polfinalu zahodne konference. Nastop v njem hokejisti Los Angelesa čakajo vse od sezone 2013/14, ko so nazadnje osvojili tudi Stanleyjev pokal.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike