stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
7 16.02.2024 10:35:06

Tega ne vidimo pogosto! Kopitar tlakoval pot do zmage, glejte, kakšen zadetek je dosegel! (video)

Profimedia
Potem ko so v začetku tedna doživeli ponižujoč poraz v Buffalu z 0:7, so Los Angeles Kings potrebovali le eno tekmo, da so znova začeli kazati podobo ekipe, ki je zmagala na 20 od svojih prvih 31 tekem v tej sezoni. Kralji so v četrtek zvečer po lokalnem času premagali New Jersey Devils z 2:1. Med strelce se je znova vpisal kapetan Anže Kopitar.

V vratih je bil tokrat zelo zanesljiv David Rittich, ki je s 26 obrambami kraljem pomagal do zmage. Kopitar je dosegel prvi zadetek za Los Angeles na tekmi. Slovenski zvezdnik je bil uspešen v 29. minuti, ko je imela nasprotna ekipa celo igralca več na ledu.

Odločilni zadetek je ob moštveni premoči na ledu dosegel Quinton Byfield 5:37 minute pred koncem. Za domače je v 33. minuti gol za izenačenje dosegel Tyler Toffoli, nekdanji Kopitarjev soigralec pri kraljih.

Vratar vragov Nico Daws je tekmo končal s 27 obrambami, med drugim je bil uspešen pri branjenju vrat pred Kopitarjevimi naleti v prvi tretjini in Adriana Kempeja v drugi.

Kopitar je dosegel svoj 16. gol v sezoni. Hrušičan je dosegel gol na treh zaporednih tekmah proti Devils in je zbral devet točk v zadnjih osmih tekmah proti New Jerseyju, upoštevajoč dosežke od 5. februarja 2019.



Z golom je Kopitar zbral 1184 točk v karieri, s čimer se je izenačil z Rodom Brind'Amourjem na 53. mestu večne lestvice igralce z največ zbranimi točkami v zgodovini lige.

Zadetek je bi 409. v Kopitarjevi karieri. Kopitarjev gol je pomenil njegov 200. gol na tekmah v gosteh v karieri, s čimer se je pridružil Marcelu Dionnu (262) in Lucu Robitaillu (235) kot edinima drsalcema v zgodovini franšize, ki sta pred Kopitarjem dosegla 200 zadetkov na gostovanjih.

Po poročanju NHL se je Kopitar izenačil tudi z Lucom Robitaillom (69) po številu uvodnih zadetkov na tekmah v zgodovini Kings, več takšnih golov je na tekmah za kralje dosegel le Marcel Dionne (70).

Hokejisti LA Kings v razvrstitvi pacifiške skupine zasedajo četrto mesto s 40 točkami. Vodijo hokejisti Vancouvra, ki imajo 20 točk več. Vancouver je vodilni tudi na lestvici zahodne konference, kralji so sedmi in so po točkah izenačeni s St. Louis Blues, ki so odigrali dve tekmi več.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike