franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 02.02.2024 18:52:54

Pretres pri Kopitarjevih kraljih: slovenski zvezdnik ostal brez trenerja

Profimedia
Todd McLellan ni več trener hokejistov Los Angeles Kings v ligi NHL, so danes sporočili na spletni strani lige. Začasno ga bo zamenjal dosedanji pomočnik Jim Hiller.

Kralji, moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, so pred premorom za tekmo zvezd ta konec tedna na četrtem mestu pacifiške skupine in za zdaj še imajo v rokah vozovnico za končnico, a so v koledarskem letu 2024 dosegli le tri zmage ob 12 porazih.

McLellan je kralje vodil pet sezon, delati je začel v sezoni 2019/20. Skupno ima za seboj kot trener v ligi 16 sezon, poleg Los Angelesa je vodil še Edmonton Oilers in San Jose Sharks.

Po tej menjavi se je število trenerjev, ki so v tej sezoni predčasno končali delo, povečalo na šest. Pred McLellanom so se delodajalci zahvalili Lanu Lambertu (New York Islanders), D.J. Smithu (Ottawa), Craigu Berubu (St. Louis), Deanu Evasonu (Minnesota) in Jayu Woodcroftu (Edmonton).



Na spletni strani kalifornijskega kluba pa so pojasnili, da bo McLellana Hiller kot začasni trener zamenjal do konca sezone.

"Radi bi se zahvalili Toddu za trdo delo v klubu. Opravil je ogromno dela, da nas je dvignil. Odločitev ni bila lahka, toda potrebujemo spremembo. Jim je spoštovan član našega strokovnega štaba, pozna igralce in prepričani smo, da bo moštvo dobro vodil v teh ključnih trenutkih," je odločitev pojasnil direktor kluba Rob Blake.

Hiller je v klubu kot pomočnik trenerja od junija 2022, pred tem je bil v enaki vlogi pri New York Islanders, Torontu in Detroitu.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike