franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 21.01.2024 08:41:51

Kako jim je odleglo! Kralji proti eni najboljših ekip vzhodne konference do pomembne zmage

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL doma z 2:1 premagali New York Rangers. Slovenski kapetan zmagovite domače zasedbe Anže Kopitar v 18:50 minute ni dosegel točke.

Kevin Fiala je prispeval prvi gol za domače v zadnji minuti uvodne tretjine, preostala pa sta padla v drugi. Najprej je v 15. minuti tega dela igre za vodilno ekipo metropolitanske skupine izenačil Chris Kreider, slabe tri minute pozneje je po samostojni akciji zmago Los Angelesu prinesel Quinton Byfield.

V Los Angeles se je vrnil vratar Jonathan Quick, ki je za Rangers zbral 24 obramb. Za Kings je odigral svojih prvih 16 sezon v NHL, osvojil tudi Stanleyjeva pokala leta 2012 in 2014, preden se je najprej preselil 1. marca letos v Columbus Blue Jackets.

Deležen je bil glasnih ovacij gledalcev, ko so predvajali video z njegovimi akcijami, saj se je v več kot desetletju in pol izkazal in je najboljši v zgodovini Kings po zmagah (370), tekmah brez prejetega zadetka (57), odstotku ubranjenih strelov (91,1), zmagah v končnicah (49), tekem brez prejetega gola v končnicah (10).


Kralji so po dvaindvajseti zmagi osvojili 52 točk za 13. mesto v NHL in četrto v pacifiški skupini, kjer je na čelu tudi skupno vodilni v NHL Vancouver (66 točk). Canucks so Toronto Maple Leafs v Vancouvru premagali s 6:4, Conor Garland je za domače zadel dvakrat in imel še podajo, dva gola je dosegel tudi Nils Hoglander.

V pacifiški skupini na drugem mestu sledijo branilci naslova iz Las Vegasa (59), tretji je Edmonton s točko prednosti pred Kings. Edmonton Oilers so v Calgaryju v kanadskem derbiju premagali Flames s 3:1, Vegas Golden Knights pa so doma Pittsburgh Penguins odpravili s 3:2. Edmonton je po zadetkih Zacha Hymana, Ryana McLeoda in Sama Gagnerja s trinajsto zmago v nizu postavil rekord v NHL za kanadska moštva.

Na vzhodnem delu so prvi igralci Boston Bruins, ki so v tekmi s 13 goli z 9:4 nadigrali Montreal Canadiens. Še na začetku zadnje tretjine je bilo 5:4 za domače, ki pa so nato nanizali štiri gole, zadnjega je dosegel Danton Heinen za svoj prvi "hat trick".

Za Bostonom, ki je s 65 točkami drugi v ligi, je na vzhodu druga tokrat prosta Florida, tretja pa je ekipa Tampa Bay Lightning, ki je s 3:1 v Buffalu premagala Sabres. Za goste sta edina gola v razmaku 52 sekund uvodne tretjine zadela Nicholas Paul in Tyler Motte.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike