stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 23.01.2024 08:38:40

Kralji prevladovali na tekmi z zadnjo ekipo lige NHL, na koncu pa izgubili

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu po izvajanju kazenskih strelov izgubili proti zadnjeuvrščeni ekipi lige San Jose Sharks s 3:4. Slovenski zvezdnik in kapetan kraljev Anže Kopitar se v 23:27 minute na ledu ni vpisal med strelce ali podajalce.

Kralji so si sicer na dvoboju pripravili več priložnosti (streli 47:27), še posebej v prvi tretjini ko so na vrata tekmeca sprožili 18 strelov, morski psi le šest. A ostalo je pri začetnem izidu 0:0.

Sredi druge tretjine so gostje povedli z 2:0 po zadetkih Fabiana Zetterlunda in William Eklunda. Trevor Moore je znižal, ob začetku zadnje tretjine pa je izenačil Quinton Byfield. San Jose je še enkrat povedel prek Justina Baileyja, tekmo je dve minuti pred koncem v podaljške popeljal Drew Doughty.


V tem ni bilo zmagovalca, v izvajanju kazenskih strelov pa sta bila za goste natančna Logan Couture in Zetterlund. Dva strela je ubranil gostujoči vratar Kaapo Kahkonen, ki je blestel tudi med dvobojem s 43 obrambami. Za kralje, ki so izgubili še 11. na zadnjih 13 tekmah, je David Rittich zbral 24 obramb.

Zasedba iz mesta angelov je zdaj s 53 točkami na sedmem mestu zahodne konference in na četrtem v pacifiški skupini. San Jose je z 28 točkami na zadnjem mestu zahoda in skupine.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v četrtek ob 4.30 po slovenskem času, ko bodo doma gostili Buffalo Sabres. Pred tekmo se bodo s posebno slovesnostjo in priznanjem poklonili kapetanu Kopitarju, ki je v tej sezoni postavil več novih rekordov ekipe iz Los Angelesa in tudi osebnih mejnikov.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike